FC Bergen : opnieuw een standaardelftal actief hebben

0
115

BERGEN OP ZOOM – Een voorbereiding voor een nieuwe seizoen worden meestal opgestart na de winterstop en dan vaak pas in het voorjaar. Bij FC Bergen zijn ze echter al in november begonnen met de focus op het seizoen 2020/2021. Dan wil de club, met Rien Luijsterburg (50) als hoofdtrainer, opnieuw een standaardelftal actief hebben in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

“En dat gaat zeker gebeuren! Er zal volgend seizoen zonder meer een standaardelftal bij FC Bergen in de vierde klasse actief zijn. Momenteel ben ik volop bezig om spelers te bekijken, het voeren van gesprekken met potentiële spelers, samenstellen van een technische staf en ook het observeren en begeleiden van de talentvolle JO19-1. Een flink maar zonder meer uitdagende klus.”

Luijsterburg speelde zelf jarenlang in het eerste elftal van FC Bergen, dat toen nog uitkwam in het zondagvoetbal. Hij droeg er zelfs ook enkele seizoenen de aanvoerdersband. Als trainer was hij actief binnen de jeugd en nadat hij was gestopt als speler op zijn achtendertigste, werd hij hoofdtrainer. Sinds november is hij dus terug op het oude nest en is hij begonnen met het doorlichten van de club om te kijken welke spelers de kwaliteiten en ook de bereidheid hebben om vanaf het seizoen 2020-2021 met FC Bergen te starten in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. “Het was in eerste instantie de bedoeling om dit seizoen al bij FC Bergen als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar door omstandigheden waren er niet voldoende spelers om representatief in de vierde klasse te spelen. Daarop is besloten er vanaf te zien en in de reserveklasse te gaan spelen. Want lagere elftallen en ook jeugdteams hebben we voldoende, maar blijkbaar zijn er nog te weinig spelers die de motivatie hebben om in een standaardelftal te voetballen. Daarin proberen we een kentering te realiseren en daarvoor ben ik nu volop in gesprek met spelers.”

Luijsterburg was onder meer trainer ook bij HSC’28 en ook VVC’68. Maar de uitdaging die er nu ligt om op Sportpark De Markiezaten te bouwen aan een representatief zaterdagteam, dat op termijn kan meestrijden in de vierde klasse is een flinke. “De taken waarmee ik nu dus bezig ben, die leer je in elk geval niet op een trainerscursus. Ik bezoek wedstrijden bij senioren en vooral ook de talentvolle jeugdteams. Daarin hebben webij FC Bergen best de nodige talenten. Het is alleen zaak om ze te overtuigen van het sportieve plaatje. Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat het ons als club gaat lukken. Want hoe de situatie van de club de afgelopen jaren is veranderd, dat gaat me als Bergenaar wel aan het hart. Daarom wil ik meer ook zo voor inspannen om het terug op de rails te zetten.”

Meer informatie over FC Bergen? Klik hier.
Klik hier voor nog een artikel over FC Bergen.