Fan en vriend van Peruaanse held Tapia

DFC-doelman Chris Meerhof (25) hoopt dat Renato Tapia op zondag 5 mei met Willem II de KNVB-beker wint in de finale tegen Ajax.

De Dordtse keeper ontwikkelde de afgelopen jaren een mooie band met de 23-jarige middenvelder uit Peru. ,,Toen Tapia in januari 2016 van FC Twente naar Feyenoord kwam, kocht ik samen met mijn vrienden een Peruaanse vlag om hem welkom te heten in De Kuip.

Zijn vrouw en zaakwaarnemer zagen dit al snel en zij stelden dat gebaar enorm op prijs. Zo kwamen we ook al snel in contact met Renato zelf, die ook erg dankbaar was voor onze support. Het is jammer dat hij bij Feyenoord nooit echt het volledige vertrouwen heeft gekregen. Bij Willem II laat hij nu zien dat hij echt een topspeler is. In Peru is hij echt een grootheid. Hij speelde op het WK in Rusland en wordt daar gezien als toekomstig captain van het nationale team. Ik denk niet dat Tapia in de zomer zal terugkeren bij Feyenoord, maar hij gaat ongetwijfeld nog een grote carrière tegemoet.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.