Familie Meerens vergroeid met Vuren

0
205

Vuren is een relatief kleine, maar zeer sfeergevoelige club. Vader Peter Meerens en zijn zoons Ramon en Kevin zijn al ruim vijftien jaar bij Vuren betrokken. Ryan, de twaalfjarige zoon van Kevin, speelt in JO13. Wie bij de polderclub binnenkomt, gaat daar nooit meer weg.

VUREN – Dat is zeker het beeld van de familie Meerens. Kevin kwam veertien jaar uit in Vuren 1. Ramon was er drie seizoenen bij en was daarnaast ook in het tweede elftal actief. Vader Peter Meerens was voormalig speler van Raptim, in de periode dat de katholieke club echt wat voorstelde met namen als Kluijtmans, Kooijman, Van Bavel, Cetin, Meinders en Koenen. ,,Ik ben er nog een periode voorzitter geweest”, aldus Meerens senior, die gelukkig herstellend is van een tweetal vervelende tumoren in zijn lichaam. ,,De chemo en bestralingen hebben mij het laatste jaar behoorlijk gesloopt. Gelukkig ben ik er met de steun van mijn vrouw en deze knapen doorheen gekomen. Ik heb een jaar niet op de club kunnen komen. Ik had mijn handen vol aan mijzelf. Het gaat beter, maar ben nog lang niet de oude.” Meerens senior was onder meer leider van het tweede elftal en oprichter van het vrouwenteam. ,,Toen Kevin zestien jaar geleden bij Vuren ging voetballen, ben ik leider van het tweede elftal geworden.” Ramon maakte de stap van GJS naar Vuren omdat zijn oudere broer Kevin het daar naar zijn zin had. Peter Meerens heeft een jasje uitgedaan. “Ik houd mij nu bezig met de groep vrijwilligers die op maandag en vrijdag onderhoud en reparaties verrichten.”

BESCHEIDEN
Sinds twee jaar is Ramon als leider betrokken bij het tweede elftal. Kort daarna sloot ook Kevin aan bij de staf. Ramon: ,,Samen met twee ervaren spelers hebben wij de boel op sleeptouw genomen. Mijn broer en ik waren op zaterdag verantwoordelijk voor het tweede elftal, dat steeds beter ging voetballen.” Kevin stelt dat zijn rol heel wat bescheidener is. ,,Alle credits naar Ramon hoor, want die zet zich meer dan honderd procent voor het team in. Zie mij maar als een soort klankbord van mijn broer, want hij regelt echt alles rond de ploeg.”

,,Voor dit seizoen hebben wij gelukkig in de persoon van Mark de Jonge een betaalde trainer gevonden”, vertelt Ramon. “Hij heeft ervaring, bij GJS en SteDoCo. Dat was voor ons richting het bestuur echt een voorwaarde. Hij kan met een groep van 23 spelers gaan werken. Er komen een aantal jonge spelers over van JO19-1 en dat vraagt meer aandacht. Bij De Jonge mogen ook spelers van het derde en vierde aansluiten.” De Jonge heeft als voorwaarde gesteld dat de Meerens-broers hem blijven assisteren. De contacten met de trainer van het eerste elftal, Ron Vlot, zullen meer worden opgepakt. ,,Omdat de groepen weer groter zijn, wordt communicatie de grootste uitdaging, want wij zullen spelers naar het derde moeten doorschuiven.”

Dit seizoen wordt meer van de spelers verwacht. Er zal worden doorgeselecteerd. ,,Na een vierde en een vijfde plaats zouden wij straks graag nog wat plaatsen stijgen. Ik durf te stellen dat wij met ons tweede team mee gaan doen voor het kampioenschap in de derde klasse”, stelt Ramon.