Ernst Kraak nieuwe trainer ASC Nieuwland 1

0
129

Ernst Kraak gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van ASC Nieuwland. De zaterdag-derdeklasser bereikte deze week een akkoord voor één jaar met de 50-jarige Amersfoorter. Kraak is geen onbekende voor ASC Nieuwland. Hij speelde aan het einde van zijn voetbalcarrière kortstondig voor de club uit Amersfoort-Noord, was er jeugdtrainer en staat nog geregeld langs de lijn bij het elftal van zijn zoon.

Bij ASC Nieuwland volgt Kraak Dennis Schoonderbeek op, die zijn drukke werkzaamheden en gezinsleven niet langer kan combineren met het trainerschap. De nieuwe trainer heeft als doelstelling om met eigen jeugd een zo hoog mogelijk niveau na te streven, in goede samenwerking met alle geledingen van de club.

Kraak was eerder hoofdtrainer van AFC Quick 1890, waar hij eerder ook het tweede elftal en de A1 trainde. Eerder was hij trainer van Spakenburg A1 en assistent van zijn zwager Bert van den Brom bij Amsvorde. Als speler kwam Kraak uit voor Ajax (jeugd), FC Wageningen, Spakenburg, FC Hilversum en de Amersfoortse clubs HVC, Quick en APWC.