Er zit muziek in voetbaltalent Glenn Vos

0
341
11_Capelle_GlennVos_eigen

SV Capelle heeft een nieuwe parel in het eerste elftal. Glenn Vos wordt bestempeld als het grote talent van de club. De 20-jarige aanvaller mag dit seizoen eindelijk op zijn favoriete positie spelen en dat gaat hem lekker af. ‘’Hier kom ik tot mijn recht.’’

‘’Er zit echt muziek in deze jongen. Het is een groot talent voor SV Capelle en het is een voorbeeld voor iedereen.’’ Dat waren de woorden van hoofdtrainer Erwin Verheij. ‘’Dat is mooi om te horen,’’ zegt Vos, nadat hij de lovende woorden van zijn trainer hoort.

Dat het dit seizoen zo lekker gaat bij de talentvolle linksbuiten, is niet zo gek. Waar hij vorig seizoen veel wedstrijden als rechtsback speelde, mag hij dit seizoen fungeren op de linkerflank. Met zijn acties en goede, creatieve passes zet hij zijn medespelers gemakkelijk voor de goal.

Rendement

Een goede voorbereiding en start van het seizoen zorgde ervoor dat hij zijn vaste plek heeft bemachtigd. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won SV Capelle met 1-0. Vos maakte de enige goal van de wedstrijd. Ook de volgende wedstrijd kon hij zijn stempel op de wedstrijd drukken door een assist te geven.

Dat Vos zo goed speelt, heeft volgens hem alles te maken met vertrouwen, dat hij volop krijgt van zijn trainer en medespelers. ‘’Als jonge jongen ervaar je dat je vertrouwen en kansen krijgt. Daar ga ik van groeien. Alles begint met zelfvertrouwen, bij mij ook.’’ Het vertrouwen krijgt hij ook zeker van zijn trainer, waar hij het heel goed mee kan vinden. ‘’Je kan goed communiceren met deze trainer. Hij begrijpt mij en mijn kwaliteiten heel goed.’’

Extra blij is hij dat hij dit seizoen zijn kansen krijgt. Op linksbuiten voelt hij zich vrij en creatief. ‘’Ik zit lekker in mijn vel en kan mijn acties maken. Ik kom graag in de bal maar kan ook weg bewegen. Het spel dat we spelen past precies bij mijn kwaliteiten. Hier kom ik tot mijn recht,’’ zegt de creatieve buitenspeler. En zelfzuchtig is de talentvolle Vos niet. ‘’Ik zet vaker iemand anders voor de goal, dan dat ik zelf het eindstation ben,’’ geeft hij aan.

Hoe aanwezig hij ook is in het veld, hij blijft rustig in de kleedkamer en beweegt zich als een reptiel tussen zijn teamgenoten. Vos is een jongen die het met iedereen goed kan vinden, maar niet per sé één van de gangmakers is. In het team vindt Vos een mooie mix van jonge gasten, maar ook wat oudere krachten.

The White Boys

Vos, die alweer aan zijn 4e seizoen in het eerste van SV Capelle bezig is, is vastberaden om stappen te maken. ‘’Dat ik stappen wil maken schuif ik niet onder stoelen of banken.’’ De 20-jarige aanvaller liep zijn hele jeugd al bij SV Capelle rond. Hij maakte een tussenstop bij The White Boys, waar hij terecht kwam vanuit de talentenacademie van Leon Hutten. ‘’Dit was een grote stap in mijn ontwikkeling,’’ geeft Vos aan. ‘’De trainingen bij de talentenacademie en bij The White Boys hebben mij gevormd tot de speler die ik nu ben. Daar ben ik Leon, de oud trainers van de talentenacademie en hierbij in het bijzonder mijn oud trainer Timo Schollaardt, heel erg dankbaar voor,’’ voegt hij toe. Echter viel The White Boys uit elkaar vanwege financiële redenen, waardoor hij na het uiteen vallen van The White Boys weer aansluit bij SV Capelle.

Dat is voor hem nu het allerbelangrijkste. Hij en SV Capelle, die uitkomen in de vierde klasse F, hebben grote ambities. ‘’We moeten blijven presteren, want door de sterke degradatieregeling moeten we bij de top zes eindigen. Maar dat moet wel lukken.’’ Een ander doel van SV Capelle en Vos is het pakken van een periodetitel.

Klik hier voor meer informatie over SV Capelle

Klik hier voor meer artikelen over SV Capelle