‘Er zal om te kunnen doorgroeien wel concurrentie moeten bijkomen’

0
168

Voor het derde seizoen op rij vinden de voetballers van v.v. Graauw zich terug op de elfde plaats in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Toch is er de ambitie om stapjes omhoog te maken. Die zal ook na dit seizoen onveranderd blijven volgens verdediger Fons Kerckhaert.

“Er zal om te kunnen doorgroeien wel concurrentie moeten bijkomen. Nu hebben we, ondanks dat we vier seniorenteams hebben, veel te vaak moeten sprokkelen om met voldoende mensen wedstrijden te spelen. Als je stappen wilt maken dan zal daarin iets moeten veranderen. Misschien is het wel verstandiger om terug te gaan naar drie teams, al beslis ik daar natuurlijk niet over”, zegt de 18-jarige vleugelverdediger.

Basisspeler
Hij debuteerde op zijn zestiende in het eerste elftal en is sindsdien altijd bij de selectie gebleven en veelal ook basisspeler. Kerckhaert is een voetballende verdediger die dit seizoen vooral als links- of rechtsback zijn wedstrijden speelt. “In de jeugd speelde ik op het middenveld als rechtshalf, maar sinds ik bij de senioren ben gekomen heb ik altijd achterin gespeeld.”

De jonge verdediger vindt zichzelf met zijn ploeg opnieuw terug in het rechterrijtje van de 5eKlasse A, een teleurstellend gegeven vindt hij zelf. Maar ook wel een logische. “We hebben teveel wedstrijden gehad van ‘net niet’. Maar dat is ook het gevolg dat we simpelweg bijna wekelijks in een andere samenstelling spelen. Het doel was om dit jaar op een zo hoog mogelijke positie te eindigen en wellicht wel onderaan het rechterrijtje. Helaas zit dat er opnieuw niet in.”

Conditie
Wat daarvan de reden is, daarover is hij erg duidelijk. “Ik denk dat ons team meer kan bereiken wanneer we er allemaal meer voor zouden leven. Als er meer spelers zouden komen trainen, zouden we meer aan onze conditie kunnen werken en een volledige wedstrijd volhouden. Ons probleem is vaak dat we maar een halve wedstrijd de volledige inzet hebben. En dat zie je dus ook terug in onze resultaten. De groep is hecht, waarbij ook jongens van Kloosterzande, Steen, Terhole en uit Hulst zich op hun plaats voelen. Maar om met elkaar de volgende stap te kunnen zetten, dan zal er dus toch een knop om moeten. Dat is nu niet gelukt, maar is in mijn ogen een mooie doelstelling voor volgend seizoen.”

Persoonlijk heeft hij ook nog wel een doelstelling en dat is een doelpunt maken. In het juiste doel dan welteverstaan. “Ik speel nu tweeënhalf seizoen in de senioren en heb twee goals gemaakt, in dat van mezelf…. Dus ook dat is nog wel een dingetje om weg te poetsen ja.”