Er gloort licht in deze donkere tijden voor WIK’57

KERKWERVE – Voor iedereen is 2020 uiteraard een meer dan gedenkwaardig jaar te noemen. Ook voor de (amateur)sport zijn het veelal donkere tijden. Veel inkomsten zijn weggevallen, competities stilgelegd en trainingen mag onder strikte voorwaarden. Toch is er voor clubs ook heuglijk nieuws te melden zoals voor WIK’57, waar letterlijk licht gloort in donkere tijden.


De reden daarvoor is, dat de zaterdag vierdeklasser vanuit de gemeenteraad goed nieuws heeft gekregen in verband met gloednieuwe veldverlichting op hun tweede wedstrijdveld. “De gemeenteraad heeft in de begroting voor 2021 een vergoeding meegenomen voor WIK’57 voor de realisatie van verlichting op ons tweede veld. Daar zijn we enorm blij mee, want we hadden als club die wens al jaren. De gemeenteraad heeft nu een bedrag beschikbaar gesteld, waardoor we begin januari kunnen starten met de aanleg”, zegt voorzitter Gérard van Wanrooij.

Het was naar aanleiding van het tv-programma Veronica Inside dat het balletje is gaan rollen, omdat Rene van der Gijp dit seizoen de TOTO speelt voor WIK’57. “We hadden ons daar zonder enige verwachting voor opgegeven en werden uitgekozen. Geweldig natuurlijk. Toen dat bekend werd, kwamen we in gesprek met iemand uit de gemeenteraad. Ze vroegen ons wat de kosten zouden zijn voor de verlichtingen en van het een kwam het ander, met als eindresultaat dat er begin volgend jaar verlichting zal zijn op ons tweede veld.”

Na wat reken- en offertewerk werden de kosten geraamd op zo’n €30.000 euro gaan kosten, mits de graafwerkzaamheden door de leden zelf gedaan worden. “Daar wilden we als club graag aan voldoen natuurlijk om de kosten zo te verlagen, doordat we zelf de graafwerkzaamheden verrichten. En het is dan afhankelijk van de prestaties van René van der Gijp in de TOTO, hoe hoog het bedrag is wat de gemeente voor haar rekening moet nemen.”

”Bij WIK zijn we erg dankbaar, dat de lichtmasten er eindelijk gaan komen. Voor ons betekent het dat we als club veel meer mogelijkheden krijgen met trainingen, maar ook avondwedstrijden. Ik ben nu tien jaar voorzitter en het was al lange tijd een wens van de vereniging. Dat het nu eindelijk is gelukt en dan ook nog op deze bijzondere manier, dat is wel heel erg mooi. Iedere amateurclub zit nu in een lastige situatie en we zitten als samenleving in een rotperiode, maar voor ons dit wel echt een mooie opsteker. Die geeft energie én licht, zowel figuurlijk als straks letterlijk.”

Klik hier voor meer informatie over WIK’57
Klik hier voor meer informatie over WIK’57

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.