Elina Schipper coördinator van de Kiddiez bij VDL

0
390
Elina Schipper Kiddiez VDL

VDL is een dagelijks onderwerp in huize De Hooge in Maassluis. Zowel moeder Elina Schipper als vader Etienne de Hooge en hun zonen Gino en Romano zijn op meerdere vlakken actief bij de club van blauw en wit.

Elina is actief bij de Kiddiez (een groep van 4- t/m  6-jarigen) van VDL als coördinator en is daar inmiddels bezig aan haar tiende (!) seizoen. “Onze oudste zoon zei ‘ik wil op voetbal’ toen hij als 7-jarig jongetje zijn zwemdiploma’s gehaald had. Toen ik vroeg ‘waar wil je heen? antwoordde hij: ‘Met mijn vriendjes mee’. Zodoende kwamen we bij VDL terecht.” 

Elina raakte in eerste instantie betrokken bij bardiensten, het regelen van drinken voor spelertjes in de rust en helpen bij toernooitjes zoals onder meer het Pietentoernooi in december en andere activiteiten bij VDL. “Op een gegeven moment werd ik gevraagd om coördinator te worden bij de Kiddiez, toen iemand daarmee ging stoppen. Ik ben destijds begonnen met informatie te delen met de ouders via de mail;  ik startte maar met acht à tien kinderen. Later ben ik overgegaan op WhatsApp omdat dit veel makkelijker werkt en zijn we in de afgelopen jaren gegroeid naar soms rond de vijftig kinderen aan het einde van het seizoen. Na de zomerstop stromen er vaak flink wat spelers door naar de reguliere teams en denk je in het nieuwe seizoen met een klein aantal kinderen te starten. Maar in de zomervakantie krijgen we altijd alweer de nodige aanmeldingen.”

De grootste uitdaging voor Schipper ligt erin om elke woensdag om half zes genoeg trainers te hebben. “Kinderen kunnen tot drie uur afgemeld worden om welke reden dan ook. Rond drie uur weet ik of we met vier of vijf teams gaan werken en maak ik de indeling voor die training. De trainers zijn allemaal vrijwilligers en moeten zich vaak haasten om op tijd uit het werk bij VDL te zijn. Maar iedere week staan de trainers weer enthousiast hun best te doen op het veld. Als we een keer iemand tekort komen springt onze zoon Romano in om ook training te geven, als hij niet te druk is met toetsen voor school.” 

De inhoud staat verder als een huis. “De Kiddiez doen acht á tien minuten een bepaalde oefening en daarna rouleren ze. Dat doen ze in De Kooi  oftewel veld 4,  zodat ze niet her en der verspreid rond rennen. Ik ben ook blij dat we op kunstgras trainen, anders gaan sommige voetballertjes madeliefjes staan zoeken”, lacht Elina. “Vaak hebben we jarige kinderen die na de training mogen trakteren; dan zingen we een liedje en maken we er een klein feestje van . Als we geen jarigen hebben, maken we aan het eind van de training een lange trein en mag iedereen een penalty nemen en keepen.” 

Sommige Kiddiez spelen op de zaterdagen in de Westland Mini-F Competitie tegen regioclubs zoals Westlandia en Naaldwijk. “Romano startte een decennium geleden bij die groep en speelt nu zelf  in de JO17.” Elina’s oudste zoon Gino (20 jaar) speelt in het team van de JO23 en fluit af en toe een wedstrijd. Vader Etienne de Hooge doet onderhoudsklussen bij VDL. Met zijn bedrijf HBI installaties sponsort hij de teams JO17 en JO23 en er pronken reclameborden van HBI langs de weg én op het hoofdveld bij VDL. Elina: “Etienne springt ook in als er problemen zijn. Zo klapte de stroom er een keer uit tijdens het Robin van Persie-toernooi. Omdat hij toen aanwezig was, kon hij het snel oplossen.”

Klik op VDL Maassluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VDL Maassluis voor meer informatie over de club.