El Yaakoubi maakt snel indruk

0
145

Adil El Yaakoubi en Luiferdi Marchena zijn dit seizoen de enige twee nieuwkomers in de selectie van RCD. Het tweetal kwam over van OMC, dat inmiddels als FC Dordrecht (amateurs) door het leven gaat. En maakte in de oefenduels en bekerwedstrijden een goede eerste indruk. ,,We hebben deze stap bewust samen gemaakt, omdat we elkaar uitstekend aanvoelen op het veld.”

DORDRECHT – El Yaakoubi maakte al snel indruk bij RCD met zijn rushes over de linkerflank. Marchena doet het goed als mannetjesputter op het middenveld of in de verdediging. ,,We hebben de afgelopen seizoenen bij OMC met elkaar samengespeeld en zijn daar vrienden geworden. Ik ben blij dat we samen deze stap hebben gemaakt. Ik heb de afgelopen seizoenen echt veel aan hem gehad”, vertelt El Yaakoubi. ,, in de jeugd heb ik bij SSW en EBOH gevoetbald, maar ik had vaak de pech dat trainers toch kozen voor spelers met meer body en power dan voor een dribbelaar als ik.

Daarom ben ik een paar jaar gestopt met veldvoetbal en heb ik bij DZS zaalvoetbal gespeeld. Daar stond ik al op m’n zeventiende in het eerste, maar uiteindelijk ben ik toch weer op het veld gaan voetballen. Dat kwam eigenlijk door Yousri Bosua, die me overhaalde om bij OMC te komen voetballen. Daar kreeg ik in eerste instantie nauwelijks speeltijd van trainer Jan Witman, maar ik geef eerlijk toe dat ik toen ook nog moest wennen aan het fysieke veldvoetbal. Gelukkig kreeg ik twee jaar geleden van trainer Maurice van Dalen wel direct het volste vertrouwen.

Onder hem heb ik twee mooie seizoenen gehad. Het eerste jaar promoveerden we vanuit de vijfde klasse, vorig seizoen degradeerden we helaas. Maar ik speelde iedere wedstrijd negentig minuten en voelde dat ik steeds sterker werd.

Met Luiferdi had ik in het veld een goede klik. Hij veroverde de ballen en gaf ze daarna aan mij, in de voeten of in de diepte. Ik mocht de hele linkerflank bestrijken en dat was een mooie rol om in te vullen.” Na drie seizoenen bij OMC was El Yaakoubi toe aan een nieuwe club. ,,Het eerste contact met RCD ontstond via onze assistent-trainer Mo Elmard, maar daarna heb ik ook nog goede gesprekken gehad met Louis Laros en hoofdtrainer Pippy Pruymboom.

Mooi dat Luiferdi en ik vanaf het begin het vertrouwen krijgen. Het is aan ons om dit niveau vast te houden en onze plek niet meer af te staan.” El Yaakoubi maakte in de poulefase van de beker al indruk tegen DFC, waarin hij een assist gaf op Bas Verhoeven. ,,Ik haal net zoveel voldoening uit een assist als uit het maken van een doelpunt. Wat dat betreft ben ik een ander type dan mijn oudere broer Zouhair El Yaakoubi, die de afgelopen seizoenen bij Dubbeldam en Wieldrecht speelde en nu bij SSW speelt. Hij is technisch enorm sterk en passeert makkelijk, maar zijn kwaliteiten komen het beste tot uiting in de zaal. Hij was niet voor niets jeugdinternational van Oranje en heeft bij een paar mooie clubs gespeeld. daarom is hij de betere zaalvoetballer, en ik de betere veldvoetballer. Daar zijn we het allebei wel over eens.”