Eigen doelpunt beslist derby in het voordeel van RVVH

0
97

RIDDERKERK – In een wedstrijd zonder al teveel grote kansen is RVVH de gelukkige winnaar geworden van de derby tegen Heerjansdam. Op een door veel regenbuien geteisterd eigen sportpark bleek een eigen doelpunt van Heerjansdam voldoende voor de winst.

De aanwezige toeschouwers zagen een matige wedstrijd waarin veel strijd was, maar grote kansen uitbleven. Na ruim een kwartier schoot Philip Dragon over en naast waarna aan de andere kant Clarence Bijl naast schoot. Dragon gaf later een voorzet welke door Sven Dijkgraaf via een Heerjansdam been in een corner veranderde. De grootste kans was tien minuten voor rust. De opbouw van de groen-zwarten verliep niet goed waarna de vele meters makende Khalid Rahli in balbezit kwam. In zijn ooghoek zag hij dat Bradley Geldorp er beter voorstond. Die schoof de bal echter naast het bijna verlaten doel. Even later een opbouwende fout bij RVVH, waar Heerjansdam dan ook weer niet van wist te profiteren. Ruststand derhalve dubbelblank.

Na de rust was er al gelijk een gevaarlijke vrije trap van de ingevallen Guytano dos Santos die bij de tweede paal Rahli maar net zag missen. Ook Geldorp zag zijn kansje geblokt worden door de stugge tegenstander. Na ruim een uur spelen kwamen de Ridderkerkers op gelukkige wijze op voorsprong. De over links opgestoomde Dragon zag in het centrum Brandon Nooitmeer vrij staan en passte op hem. Heerjansdam verdediger Nick Meijboom gleed de bal vervolgens achter zijn keeper Oscar Roos, 1-0. De gasten kregen tien minuten later een kansje via de rappe Milan van den Berg, maar die schoot over. Kort daarop werd hij gewisseld en dat mocht een verdienste worden genoemd van de prima spelende Laurens de Witte, die hem dus letterlijk uit de wedstrijd speelde. Een kwartier voor tijd kwam RVVH bijna op 2-0 toen de ingevallen Patrick Lopes Martins da Veiga over links zijn inzet geblokt zag worden, waarna Nooitmeer de rebound gericht inschoot richting rechterpaal, waar keeper Roos fantastisch redde. Uit de corner was vervolgens Jesse Eggers dichtbij een huldiging. Daarna bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter G. Verhoeve die maar liefst ruim zeven minuten moest bijtellen vanwege de vele blessures en ook wisselmomenten. Toen het eindsignaal klonk was daar de vreugde over de drie winstpunten maar ook het besef dat het een gelukkige zege was. Maar die tellen ook!

RVVH – Heerjansdam 1-0 (0-0)

1. Meijboom 1-0 (eigen doelpunt)

Scheidsrechter G. Verhoeve gaf gele kaarten aan Homan en Van der Made (Heerjansdam) en aan El Mahjoubi en Nooitmeer (RVVH).