EFC gaat er tegen Oirschot Vooruit met de winst vandoor

0
105

De uitwedstrijd  tegen EFC uit Eersel was een wedstrijd waar beide ploegen de intentie hadden om de punten bij de eigen ploeg te houden. Het is dan ook een open wedstrijd geworden waarbij beide ploegen waren gekomen om te winnen. Het werd een boeiende wedstrijd met twee felle ploegen, maar daardoor ook vele foutieve passes.

In de 4e minuut was er al een eerste kans voor de thuisclub toen door gerommel en klutsballen in het strafschopgebied twee/drie keer de bal binnen geprikt leek te worden, maar dit gebeurde niet. EFC was wel meer in de aanval, ze vonden elkaar beter dan de ploeg uit Oirschot en ze zochten bovendien zo snel mogelijk het doel van de tegenstander. Oirschot Vooruit probeerde het ook, maar er gingen teveel passes mis. Toch was het toch Oirschot Vooruit dat voor de rust de beste kansen kreeg.

In de 17e minuut was er een snelle aanval, maar het schot van Fons Meeuwis kwam buiten bereik van de keeper helaas op de lat. EFC zette daar verschillende corners tegenover, zonder dat die gevaar opleverden. In de 28e minuut was er weer een snelle uitval van Oirschot Vooruit. Met een prima steekpass en een perfecte loopactie van Max van Kollenburg die oog in oog kwam te staan met de doelman van EFC. Deze bracht echter redding. EFC bleef de aanval zoeken, maar de aanvallers uit Eersel waren toch niet echt gevaarlijk.

De volgende kans voor de groen-witten kwam in de 38e minuut toen Daan Hagemeier alleen op de keeper kon afgaan. Zijn beoogde lob was helaas niet goed en dus een makkelijke prooi voor de keeper van EFC. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Meteen na de thee leek EFC het beste uit de startblokken te komen. In de 50e minuut was er een snelle aanval overlinks. Het schot dreigde binnen te gaan, maar Niels Stockman, keeper van Oirschot Vooruit, redde subliem. In de loop van de tweede helft zette EFC steeds meer druk op de Oirschotse achterhoede. Aanval na aanval werd opgezet en de achterhoede moest alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.  Dankzij volle inzet leek dat ook te gaan lukken, zij het met kunst en vliegwerk.

Oirschot Vooruit trainer Piet Drijvers  bracht in de 77e minuut Tim Neggers in het veld voor de moegestreden Dorus Kemps. Met lange ballen probeerde Oirschot Vooruit toch gevaar te stichten in de achterhoede van EFC. Helaas kwam dat effect er niet. Uiteindelijk kwam in de 80e minuut toch het doelpunt voor EFC. Het was aanvoerder Mike Thijssen die de bal binnen werkte,  1-0. Dit ondanks felle protesten van alle spelers van Oirschot Vooruit en het vlagsignaal van de grensrechter omdat er duidelijk sprake was van buitenspel.

Toch bleef de jonge scheidsrechter Teun Martens bij zijn besluit. In de 85e minuut voorkwam Niels Stockman met een formidabele redding nog een 2-0 achterstand. In de 88ste minuut kwam Bram van Straten nog in het veld voor Rick Meeuwis maar in de stand kwam geen wijziging meer, ofschoon Oirschot Vooruit. in de vijf minuten blessuretijd nog fel aandrong. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een 1-0 winst voor de thuisploeg EFC.

Zondag aanstaande speelt Oirschot Vooruit weer een thuiswedstrijd tegen de Valk uit Valkenswaard, hopelijk dan wat meer geluk en dezelfde strijdlust als vandaag!

Bron: Oirschot Vooruit