Eerste puntverlies voor Pelikaan in thuiswedstrijd

0
91

Na vier opeenvolgende thuisoverwinningen verspeelde Pelikaan afgelopen zaterdag de eerste punten in een thuiswedstrijd. De 1-1 werd met gemengde gevoelens ervaren zowel door Pelikaan als tegenstander Drechtstreek. Pelikaan was veel sterker dan Drechtstreek dat na het ontslag van trainer Munoz een gedaantewisseling heeft ondergaan en opeens punten is gaan pakken.

Tot de 24e minuut waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij Pelikaan toch iets gevaarlijker was. Toch werd het plots 0-1 toen Erwin van Dis, normaal gesproken een balvaste speler, de bal in een rondspeel situatie volkomen verkeerd raakte. De Drechtstreek-aanvaller kon alleen op keeper Jeroen de Veij afgaan en beheerst de 0-1 scoorde.

Daarna was het alleen maar Pelikaan wat de klok sloeg. Na één minuut schoot Ruben de Raad voor een leeg doel over, 4 minuten later een afgekeurd doelpunt  van Jesse de Raad vanwege het duwen van de keeper, een goede kopbal van Rowdy Nossent net over en nog een kopkans voor Ruben de Raad die net overging. De grootste mogelijkheid om tot 1-1 te komen werd door Drechtstreek zelf veroorzaakt. Een vrije trap van Jermain Bebrout werd door een verdediger van Drechtstreek achter zijn eigen doelman gekopt maar de bal sprong via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Derhalve 0-1 met de rust.

Voordat Pelikaan aan een hernieuwd offensief begon, moest keeper eerst Jeroen de Veij zijn kunsten vertonen. Na een snelle uitval van Drechtstreek in de 3e minuut na rust, het handelsmerk van Drechtstreek deze middag, redde hij Pelikaan voor een grotere achterstand door een kopbal van Drechtstreek fantastisch uit zijn doel te ranselen. Daarna was het Pelikaan dat met alle macht probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Eén minuut na die kans voor Drechtstreek waren het achtereenvolgens Jermain Bebrout met een kans en drie minuten daarna Bart van Muijen, die een kopbal afvuurde op het Drechtstreek-doel maar zonder resultaat.

In de 70e minuut viel dan de 1-1. Een heerlijke steekbal van Roy Weber op Adilson Dias de Barros, die bijna vanaf de achterlijn voorzette. Het resulteerde in een rommelige situatie en waarbij het uiteindelijk Rowdy Nossent was die de bal achter de Drechtstreek-keeper wist te krijgen: 1-1. Op dat moment was het niet Pelikaan dat zou doordrukken, maar het was juist Drechtstreek dat kort na de gelijkmaker twee keer gevaarlijk was.

Het laatste kwartier ging Pelikaan volop in de aanval, het ging spelen met drie verdedigers en een versterkte aanval. Er kwamen meerdere kansen, onder andere Jordy van Buren, die alleen voor de keeper net over schoot. Ook het schot van Bart van Muijen wat uitstekend werd gered door de Drechtstreek-keeper en blessuretijd was er een scrimmage waarbij het leek dat Pelikaan zou scoren. Maar de spelers van Drechtstreek gooiden zich telkens letterlijk voor de bal om de 2-1 te voorkomen.