Een seizoen vol prijzen voor Strijen JO17-1

0
352

STRIJEN- Manchester City won de ‘treble’, maar Strijen JO17-1 deed er nog eens een schepje bovenop met nog wat meer voetbalprijzen. ”De “treble +” is daarmee waarheid geworden. Het is een jongensboek dat we vooraf slechts als droomscenario durfden te beschouwen’’, geeft Jaco Dorst, lid van de begeleidingsstaf van het team, aan.

Met een nagenoeg gelijke selectie als voorgaande jaren werd in augustus van het vorig jaar de voorbereiding begonnen. Maar wel met een zeer ervaren trainer in de technische staf: Geert Meijer, de man die de hoofdmacht van Strijen meer dan een decennium onder zijn hoede had, nam de youngsters onder handen. Het succes was er meteen: een kampioenschap in de eerste klasse, met promotie naar de hoofdklasse. In de daaropvolgende tweede fase werd éénmaal verloren (YVV De Zwervers) en éénmaal gelijk gespeeld (Spartaan ’20) en was na de herfsttitel ook het winterkampioenschap een feit.

”In de voorcompetitie waarin werden we geconfronteerd met een aantal grote mooie verenigingen als tegenstanders, zoals Brielle, Spartaan’20, Nieuwenhoorn, Excelsior, SC Feyenoord en VFC’’, blikt Dorst terug. ,,Al snel werd duidelijk dat we weer hoge ogen zouden gooien. Maar we keken vooruit naar een rijtje zware tegenstanders, met een aanhoudende golf van steeds weer nieuwe blessuregevallen. Bovendien moet opgemerkt worden dat het kwartje ook vaak gewoon net de goede kant opviel. Wat echter in dit team zo goed gaat en waar we ook wel een beetje bekend om begonnen te staan was het hechte collectief, de werklust en het niet aflatende knokken voor mekaar.’’

Op weg naar de titel werd en passant Bergambacht na strafschoppen geklopt in de halve finale van de beker. En het kampioenschap kwam op zeer overtuigende wijze in Strijense handen: met maar liefst 1-13 werd er gewonnen in IJsselmonde en de schaal gepakt. Een prachtig feestje viel spelers en begeleiders bij thuiskomst ten deel.

In de roes van dat succes werd ook het eigen Pinkstertoernooi een prooi. Grote en gerenommeerde verenigingen togen naar het sportpark aan de Sportlaan waar de strijd moest worden aangebonden met ASWH, Barendrecht, BVCB, Zeelandia en Hardinxveld. En  wat voor JO14 gold, ging ook op voor JO17: de toernooibokaal bleef op ‘Strien’. Het toetje was geheel in stijl. Op neutraal terreien, bij Westlandia in Naaldwijk, haalden de jonge ‘Kanaries’ de KNVB-beker door Alphense Boys met 1-0 te verslaan. Kyano Rolf was de matchwinnaar en weer was er champagne. En die smaak bleef gehandhaafd, want in de finale van de Hoeksche Waard Bokaal moest SHO er met 2-1 aan geloven. Met Laurent Batenburg dit keer in de rol van matchwinnaar. De uitreiking van de bokaal volgde uit handen van Oud-Beijerlander en voormalig Oranje-International en Europees kampioen Adri van Tiggelen.

Met vier (!) hoofdprijzen zit het seizoen erop. Dorst: ,,We gaan genieten van een vakantieperiode. Laten we hopen dat de blessuregevallen in die periode de hersteltijd krijgen die ze nog nodig hebben. We zijn dankbaar dat de spelers van JO16 en 14 ons er doorheen gesleept hebben. Ook de leden van de Volière, die de jeugdafdeling in de breedste zin van het woord steunen met vele mooie activiteiten en initiatieven, zijn we dank verschuldigd voor hun bijdragen. Keeperstrainer Jan Barendregt zal na jarenlange trouwe dienst niet meer terugkeren. Op het afhaken van andere trainer Roel na, zal de staf verder intact blijven. Maar de herinneringen aan dit prachtige seizoen, mede door alle foto’s en filmpjes die zijn gemaakt, zullen intact blijven.’’

Klik hier voor meer informatie over VV Strijen
Klik hier voor meer artikelen over VV Strijen