Een droomjaar voor Julius Bliek

0
166

Wie pak ‘m beet een jaar geleden zou hebben gezegd dat Julius Bliek profvoetballer ging worden, was op dat moment waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is dat precies wat er onlangs gebeurde, toen de 24-jarige verdediger zijn eerste profcontract tekende bij Go Ahead Eagles.

In CTV Voetbal vertelde Bliek dat het na de play-offs met FC Dordrecht voor promotie naar de Eredivisie, allemaal snel op gang kwam. “Na de laatste wedstrijd werd het concreter, ben ik medisch gekeurd en toen het helemaal rond was heb ik getekend. Heel mooi natuurlijk.” De interesse van ‘De Eagles’ was niet nieuw, want de club uit Deventer volgde hem al sinds de winterstop. “Ik heb in totaal twee keer tegen ze gescoord, dus dat was wel opgevallen. Via mijn vader en zijn zaakwaarnemer is het balletje toen gaan rollen.”

Toen Bliek een jaar geleden nog bij Kloetinge speelde en werd uitgeroepen tot ‘Zeeuws Voetballer van het Jaar’, bij de Zeeuwse Voetbal Awards, kon hij zelf ook niet geloven dat hij nu zou zijn waar hij is. Hij is zijn trainer bij FC Dordrecht, Gérard de Nooijer, dan ook dankbaar voor de kans die hij hem heeft geboden. “Gérard heeft mij in het begin gehaald en de kans gegeven. Toen ik de kans kreeg om te spelen heb ik die gepakt. Vanaf dat moment werd ik echt serieus genomen en heb ik veel wedstrijden gespeeld.” Ondanks de mooie stap naar Deventer, was een langer verblijf bij Dordrecht ook niet uitgesloten, maar ondanks verschillende gesprekken kwamen beide partijen daar toch niet uit. “In de winterstop hebben we gesproken over een contract, maar dat zou pas vanaf komend seizoen ingaan. Toen hebben we het even afgewacht en kwam dit op mijn pad. Als ik in de winterstop een contract had kunnen teken wat direct in zou gaan, dan was ik waarschijnlijk gebleven.”

Maar behalve Go Ahead Eagles, waren er ook andere clubs geïnteresseerd in de diensten van de jonge verdediger. Al werd die interesse nooit concreet, waardoor Bliek niet wilde wachten en voor zijn kans wilde gaan in Deventer. “Toen zaten we ook nog gewoon in het seizoen, dus dan wil ik er niet te veel van horen. Dan is de volledige focus gericht op het voetballen.” Behalve in Nederland, lag er ook een buitenlands avontuur in het verschiet voor de bakkerszoon. Een club uit Hongkong wilde Bliek graag inlijven, maar dat zag hij zelf niet zo zitten. “Voor zo een avontuur kun je altijd nog een keer kiezen, voorlopig wil ik gewoon sportief kijken wat er nog in zit.” De verdediger knijpt zichzelf niet in de arm, maar is wel ontzettend blij met de ontwikkeling die heeft plaatsgevonden in het afgelopen jaar. “Vorig jaar speelde ik nog nacompetitie met Kloetinge en toen was het fantastisch dat ik naar Dordrecht mocht. Nu ben ik hele dagen bezig met voetbal en leer ik iedere dag, dat neem ik allemaal mee naar volgend seizoen!”