EBOH lijkt het eindstation voor Noël Goossens

Als je op maandag de krant openslaat of al eerder de online berichtgeving hebt gevolgd, zie je vaak dat Noël Goossens weer heeft gescoord voor EBOH. De 28-jarige goalgetter is dat onderdeel van het spelletje nooit verleerd.

Het gaat lekker met EBOH. De ploeg staat in de tweede klasse keurig op plaats twee, achter het tot op heden ongenaakbare Papendrecht. Bij het ingaan van de winterstop stond de teller voor Goossens alweer op tien doelpunten in de competitie en zes in de beker.

De geboren Dordtenaar trapte bij de allang opgeheven club SC Reeland voor het eerst tegen een bal. Na de samensmelting is de naam SC Emma gehandhaafd. Op 15-jarige leeftijd maakte Noël Goossens de overstap naar het veel grotere Oranje Wit. Daar pikte FC Dordrecht hem vanwege zijn steeds opvallende productie, op 19-jarige leeftijd op. Daarna ging de weg van Goossens langs SteDoCo, IFC en Heinenoord. Vervolgens hunkerde hij naar een terugkeer naar zijn eigen Dordrecht en werd het EBOH, dat mede door een altijd sfeervolle derde helft zijn voorkeur kreeg. ,,Er staat hier echt een leuk team. Het niveau is goed. Eigenlijk willen wij niet eens hogerop, maar ook niet lager. Het is prima zo. Jammer genoeg zijn wij door blessures in de fase tot de winterstop zelden compleet geweest. Zelf blijf ik ook wat tobben met spierblessures en de laatste tijd heb ik veel last van een schouder. Het trainen en voetballen op kunstgras helpt daar niet aan mee. Na een wedstrijd kan ik bijna niets meer. Soms moet ik de dinsdagtraining overslaan om weer naar de volgende zaterdag te kunnen toewerken.” Als spits is Goossens natuurlijk afhankelijk van de aanvoer. Als hij fit is, zorgt Elvis Versluis daarvoor. Ook Jimmy Pieper weet Goossens goed te bedienen.

Traject
Terugkijkend was zijn periode bij IFC, naast EBOH, zijn leukste en beste tijd. ,,Bij IFC heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad en bij EBOH nu nog altijd. Aan mijn periode in Hendrik-Ido-Ambacht heb ik veel maatjes overgehouden. Nu bij EBOH hebben wij een echt vriendenteam. Dat is ook de reden dat het zo lekker loopt. Dat is toch het mooiste in het voetbal.” IFC heeft hem nog gepolst om deel uit te komen maken van het nieuwe traject dat in 2021 is ingezet. De ploeg gaat binnen twee seizoenen van de vierde naar de tweede klasse. ,,Ik heb dat toen afgewezen en koos een andere weg. IFC gaan wij volgend seizoen natuurlijk als tegenstander krijgen.” Noël Goossens is en blijft zeer waarschijnlijk EBOH‘er. ,,Ik zie mij hier niet meer vertrekken, maar zeg nooit nooit in de voetballerij.”

Klik op EBOH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op EBOH voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.