Dylan Adelaar: De band met je teamgenoten is echt zoiets speciaals

0
125

,,Zierikzee ja, je moet er wel tussen passen”, begint Dylan Adelaar over zijn nieuwe club MZC’11. ,,Dat gevoel heeft de aanvaller gelukkig wel, al speelde hij voor de winterstop weinig. Tijdens de winter werd hij geopereerd aan zijn enkel, waarna hij begin februari voor het eerst weer de volle negentig minuten speelde.

Dylan Adelaar kwam in Zierikzee terecht na een periode bij Kethel Spaland, waarmee hij uit de tweede klasse D degradeerde. Na één seizoen vond hij het genoeg bij de club uit Schiedam, waar hij terecht kwam via mede-Zeeuw Dimitri Hooftman. Zo ruilde hij het unieke complex in – bovenop het tunneldak van de A4 ligt de sportaccommodatie van de club, met voetbalvelden, handbalvelden, een sporthal, een ballet- en dansstudio, een fysiotherapiepraktijk en een buitenschoolse opvang – voor dat van Sportpark Den Hogen Blok. ,,Het op en neer rijden naar Schiedam was niet ideaal. Ik studeer nog één dag per week in Rotterdam (HBO Crossmediale Communicatie), maar ik werk ook vier dagen in Zeeland. Dat doe ik bij een bedrijf dat zich richt op Europese projectfondsen, op schoolniveau.”

Voor zijn periode bij Kethel Spaland speelde hij een half seizoen bij zijn oude liefde Bruse Boys. Die club verliet hij in 2017 voor een avontuur bij LSUS in Louisiana. Adelaar werd benaderd door King Talent, een bedrijf uit Eindhoven dat Nederlandse voetballers helpt om in Amerika te gaan spelen en studeren. Uiteindelijk kreeg hij zo’n vijftien concrete aanbiedingen clubs. Of hij de juiste keuze maakte? ,,Bij LSUS moesten we vijf tot zeven uur per dag sporten. De band die je creëert met je teamgenoten is echt zoiets speciaals; je leeft 24 uur per dag met elkaar. Nog steeds heb ik goed contact met die jongens en waarschijnlijk komen er deze zomer een paar uit Brazilië en Mexico hierheen. Ik hield er iets moois aan over, maar het avontuur werd niet wat ik ervan verwachtte.”
Net als veel teamgenoten verliet hij de club, na slechts een half jaar. ,,Er zijn wel twee jongens van dat team doorgebroken, en ze trainen nu bij een MLS-team. Maar de leefomgeving was niet optimaal. Ook de studie Sportmarketing viel wat tegen.”

Wat Adelaar niet tegenvalt is het niveau bij zijn nieuwe club MZC’11, waar hij met zijn 24 jaar één van de oudere spelers is bij de middenmoter uit de zaterdag tweede klasse. ,,Ik woon en werk in Burgh-Haamstede en dus is Zierikzee prima aan te rijden. Met Bruse Boys heb ik eigenlijk ook geen contact gehad.” Bij MZC’11 komt hij dit seizoen trainer Edwin Kriens tegen, die hij nog kent uit zijn DFS-tijd. ,,Hopelijk kan ik hem dit seizoen nog het nodige laten zien. En de planning is om volgend seizoen gewoon bij de club te blijven.”

Meer informatie over MZC’11? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.