DVV’09 boekt eerste overwinning van het seizoen

0
136

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Marko Karsbergen(Remon Vogelaar), Wesley Meuldijk(Nick Jongejan), Jurgen van Bergen, Max van Gils.

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link: https://myalbum.com/album/riCUCw86kH4g

Een nederlaag en twee gelijke spelen na drie wedstrijden, DVV’09 is wel eens met meer zelfvertrouwen vertrokken naar Ooltgensplaat. Daar komt nog eens bij dat het OFB van Marius Hotting het OHVV met 0-2 zeer lastig heeft gemaakt en Flakkee zelfs op 1-1 wist te houden. Dit haalde trainer John Kleijn ook aan en onderstreepte dat alle scherpte aanwezig moest zijn om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen. Want dat stond als een paal boven water, er moest gewonnen worden vandaag!!!

Door de vele regen en het niet kunnen maaien was het veld zeer moeilijk bespeelbaar. Desondanks slaagde DVV er de eerste helft in om aardig voetbal op de mat te leggen. De bal werd snel van links naar rechts verplaatst en van daaruit de diepte gezocht richting de voorwaartsen. Dit leverde al vroeg in de wedstrijd een schietkans op voor van Bergen. Hij wordt weggestuurd door Krijger en haalt verwoestend uit mijn zijn rechter, maar vindt de benen van de doelman op zijn weg. Uit de hierop volgende hoekschop is van Gils van dichtbij haast trefzeker, maar weer wordt er redding gebracht. In de omschakeling is het opletten voor de lange bal van de thuisploeg, waarmee ze proberen de snelle aanvallers aan het werk te zetten. De verdediging staat hierbij goed georganiseerd en doelman Hanenberg hoeft maar één keer in actie te komen. Aan de andere kant rijgen zich de kansen aaneen en is het met name Karsbergen, die een paar keer voor een doelpunt had moeten zorgen. Uiteindelijk valt vlak voor rust de bevrijdende 0-1. Een corner van de Waal komt op het hoofd van R. vd Boogert die de bal binnen kopt. Met deze tussenstand zouden beide ploegen de rust in gaan.

Met een krappe 0-1 voorsprong blijft het altijd opletten en kan één moment fataal zijn. Die ene kans komt namelijk altijd. Laat dit hachelijke moment nou gelijk na rust plaatsvinden. Een tekorte terug kopbal op Hanenberg wordt onderschept door een aanvaller, die de bal voorzet en via de voet van Krijger op de lat belandt en uiteindelijk naar voren wordt geroeid. Na deze wat onrustige openingsfase pakken de Dirkslanders de draad weer op en worden er met name via de sterk spelende van Gils en van Bergen nog wat kansen gecreëerd. In de 70e minuut lijkt R. vd Boogert wederom op aangeven van de Waal de 0-2 tegen de touwen te koppen, maar wordt deze treffer op afschuwelijke wijze afgevlagd door de grensrechter. Maar dat een scheidsrechter hierin mee gaat mag nog triester genoemd worden. De thuisploeg is in deze fase ook bezig er een ordinaire schoppartij van te maken en mag DVV van geluk spreken dat hier geen blessure gevallen uit voortgekomen zijn. In de 85e minuut maakt Vogelaar aan alle onzekerheid een einde. Hij neemt een corner van, van Bergen op weergaloze wijze in één keer op de slof en laat de moeilijk te kloppen doelman eindelijk voor de tweede keer kansloos. Het verzet van OFB is hiermee gebroken en in de slotfase krijgt DVV nog wat kansjes op meer, maar blijft het bij uiteindelijk bij 0-2.

Het was geen gemakkelijk overwinning vanmiddag maar zeker wel een dik verdiende. Met name de eerste helft is er goed gevoetbald en had de score wat hoger uit mogen vallen. Dit geeft weer vertrouwen naar de komende weken, waarin de weg omhoog weer gevonden moet worden. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FIOS, wat de laatste twee wedstrijden wist te winnen. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week!