Duizendpoot Donna van Haastrecht van FC Drunen

0
125

Bestuurslid jeugdzaken, kantinebeheerder, kledingcoördinator én leider van JO-15. Donna van Haastrecht (42) van FC Drunen kan het allemaal. De actieve vrijwilliger doet al dit werk ook nog eens naast haar voltijdsbaan. “Ik vind het gewoon ontzettend leuk.”
Banner-Langstraat
Donna begon zoals bijna alle actieve vrijwilligers met één taak. In haar geval werd ze jeugdleider. “Mijn dochter ging zes jaar geleden op voetbal en ik ben toen begonnen.” Al snel kwam daar de taak kledingcoördinator bij, twee jaar geleden volgde een bestuursfunctie. “Het oude bestuur heeft haar taak goed vervuld. Nu hebben we een jonge voorzitter en zijn we ons meer gaan toeleggen op sociale media. Een mooie ontwikkeling, vind ik. Ik richt me binnen het bestuur op onze jeugd.” Terecht, want Donna is zes dagen per week aanwezig en kent het reilen en zeilen. “FC Drunen is een kleine club met ongeveer 300 leden. Door corona hebben we verschillende leden verloren en het is mede daardoor moeilijk vrijwilligers te vinden die de kantine draaien.”

Ze vervolgt: “Naast mijn bestuurs- en begeleiderstaken houd ik samen met Cindy van Flier de kantine draaiende. Daarmee ben ik tussen de 20 en 24 uur per week bezig. Ik wil best een stapje terug doen wat dat betreft. Oh, ik vergeet een aantal taken: ik ben ook actief in de evenementencommissie en assisteer twee keer per week bij de training aan JO-15.”

MOOIE SPORT
Tijd voor een gezinsleven is daarom schaars. “Maar ach, ons gezinsleven is verplaatst richting de club”, lacht Donna. “Twee van mijn drie kinderen voetballen en we zijn er met veel plezier te vinden.” En dat terwijl voetbal zes jaar geleden nauwelijks haar aandacht had. “Ik ben binnen de voetbalwereld actief geworden voor de kinderen. Nu vind ik het een mooie sport. Ik heb er nu inzicht in en ga zelfs naar bijna alle thuis- en uitwedstrijden van ons eerste elftal kijken. Met de kinderen natuurlijk.”

Donna geniet van haar momenten bij FC Drunen. “Dat doen we als gezin. Want hoe fijn is het om op deze manier betrokken te zijn bij je kinderen. Ik krijg heel veel energie van mijn vrijwilligerswerk.” Ze vervolgt: “Ik zorg er graag voor dat we kunnen voetballen, dat de teams compleet zijn, er voldoende ouders zijn die rijden en er jongens of meiden zijn die willen vlaggen. Ik houd van organiseren en regelen en betrek daarnaast graag de vrijwilligers bij de club. Met regelmaat organiseer ik een vrijwilligersavond zodat we met z’n allen samen zijn en een drankje drinken.”

ERKENNING
Het vele werk dat Donna voor de club verricht, wordt ook door de leden gezien. “Twee jaar geleden ben ik tot vrijwilliger van het jaar gekozen. Dat was een mooi moment. Het is fijn erkend en gezien te worden.” Donna vindt het belangrijk in contact te zijn met alle leden. “Ik wil niet dat onze leden zich een nummertje voelen. Ik ken iedereen bij naam en houd in de gaten hoe kinderen in de groep liggen en hoe het teamgevoel is. Verder leer ik hen respect en begrip te hebben voor elkaar. Want dat is heel belangrijk.”

Klik op FC Drunen voor het laatste artikel over de club.