Dubbeldam als koploper de winterstop in

0
101

VV Dubbeldam gaat de winterstop in als koploper van de 3e klasse. Of Dubbeldam veel heeft aan het winterkampioenschap, daar valt over te discussiëren. De ploegen spelen namelijk een halve competitie en vervolgens gaan de bovenste zes naar poule B. Het gevolg van deze opzet is tevens dat al twee clubs zich terug hebben getrokken, waardoor de winterstop van Dubbeldam op 4 december al was begonnen.

Na de winterstop speelt Dubbeldam nog drie thuiswedstrijden voor de eerste seizoenshelft. Hoewel Dubbeldam al vrijwel zeker is van een plaats bij de eerste zes, zijn deze resterende wedstrijden nog wel belangrijk. De nummers 1 tot en met 3 krijgen namelijk een extra thuiswedstrijd in de nieuwe competitie een extra thuiswedstrijd.

De competitie begon voor Dubbeldam goed met vijf zeges op rij. De meest uit het oog springende overwinning was de 20-0 op FC Blankenburg. Nadat er ook flink werd gewonnen van Pretoria ging de ploeg misschien iets te ontspannen toeleven naar de volgende wedstrijden. Tegen Charlois ging het mis voor de ploeg uit Dordrecht. De ploeg ging met 3-1 ten onder tegen een strijdend Charlois, dat dik verdiend won.

Vervolgens kwamen er wedstrijden aan waar Dubbeldam meer tegenstand kon verwachten. Tegen Taurus liep het nog goed af. De ploeg won 4-0, maar je kon wel zeggen dat dit erg geflatteerd was. De topper tegen WCR, daar zal nog lang over na gepraat worden. Na een minuut spelen kreeg Dubbeldam een penalty, maar die werd op de paal geschoten. Toch kwamen de Dubbeldammers op 1-0 door een mooie stift in de achtste minuut. Toch werd de wedstrijd nog voor rust gekanteld. Door twee fouten stond er opeens 2-1 op het scorebord voor rust. Na rust drong Dubbeldam aan, maar scoorden het niet. In de 67e minuut werd het spel stilgelgefd door de scheidsrechter. Na een overtreding vond er een klein opstootje plaats, waardoor de scheidsrechter het nodig vond om de wedstrijd te staken.

Vier december gingen werd het restant van de wedstrijd gespeeld. Met nog 24 minuten speeltijd over, ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Die viel na twintig minuten, en drie minuten later viel zelfs de 2-3, door weer een goal van Dennis Geschiere. Tussen de delen van de wedstrijd tegen WCR, speelde de ploeg gelijk tegen Coal (1-1) en won het nipt van Kethel Spaland (1-0)

De ploeg is tevreden met de eerste plek, maar weet ook dat ze er nog lang niet zijn. Winterkampioen zijn is leuk, maar je hebt nog niks.