Droomhuwelijk in de maak bij RKDVC

De cirkel is rond voor Edwin van Wijk. De 47-jarige Drunenaar is komend seizoen de hoofdtrainer van RKDVC 1, het team waar hij in 1997/1998 zelf zijn debuut maakte. “Een erg bijzondere klus.”

In zijn dagelijks leven wordt Edwin van Wijk vooral aangesproken als ‘meneer Edwin’. Hij staat voor de klas van basisschool Besoyen in Waalwijk. Werken met jeugd vindt hij leuk, zowel op het veld als in het klaslokaal.

Van Wijk wist dan ook als 16-jarige al dat hij na zijn voetballoopbaan trainer wilde worden. Hij haalde zijn papieren terwijl hij in de selectie van RKDVC de gloriedagen meemaakte. Zo promoveerde zijn team tweemaal en pakten ze zelfs de periodetitel in de eerste klasse. “De gouden jaren. De sfeer was super.”

Kijkje in keuken
Na zijn actieve loopbaan is hij, zoals verwacht, het trainersvak in gedoken. Hij had al wat ervaring opgedaan in de jeugd van RKDVC, maar ging nu op zoek naar het avontuur van een eerste elftal. Hij werkte bij Nieuwkuijk, Olympia’60, NEO’25 en Good Luck, keek in andere keukens dan die van RKDVC en deed nuttige ervaring op. Vervolgens stopte hij een poos vanwege een druk privéleven.

Zijn zoons waren inmiddels ook gaan voetballen, waardoor Van Wijk toch weer regelmatig bij RKDVC kwam. Twee jaar geleden werd hij door John Meijs, de huidige trainer van het eerste, benaderd om het tweede te trainen. “Ik vond het wel een mooie stap om weer terug te keren.” Het ging goed: Van Wijk eindigde met dat team op een tweede plaats en werd dan ook naar voren geschoven toen bekend werd dat Meijs de club na dit seizoen zou verlaten.

Mijn club
Het is een eer voor Van Wijk. Ruim twintig jaar geleden kwam hij bij RKDVC, vanuit Heusden. Hij is warm ontvangen en dat herhaalde zich toen hij de club even had verlaten voor een avontuur in de hoofdklasse bij WSC. Dat hij nu het vlaggenschip van de Drunenaren mag leiden, geeft hem een speciaal gevoel. “Ik heb deze klus altijd geambieerd, dit is mijn club. We wisten aan het begin van de gesprekken allebei wel dat dit goed zou komen. Ik vind dit een heel bijzondere uitdaging, de cirkel is nu rond voor mij.”

Hij is van mening dat er toekomst zit in dit RKDVC, een groep vol jonge talenten. “We missen alleen nog wat ervaring, dat merk je dit seizoen ook. Ze spelen best aardig, het is alleen soms nog wat wisselvallig. Hopelijk krijgen we die ervaring automatisch doordat jongens lang in het eerste blijven voetballen en kunnen we wat oudgedienden terughalen.” De derde klasse is het laagste niveau waarop RKDVC moet acteren, vindt Van Wijk. “Wellicht kunnen we de komende jaren nog eens om promotie strijden.”

Ze krijgen een enthousiaste trainer, dat is zeker. “Ik ben fanatiek op het veld, vraag dan veel van mijn spelers, maar vind de balans met gezelligheid ook erg belangrijk.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.