Drechtstreek verliest van EBOH

Na twee snelle doelpunten tegen herstelde de ploeg van Miguel Munoz zich redelijk maar het moest wel de punten in Dordrecht laten.  

Al in de zesde minuut maakte  Martin Calmera de 1-0 nadat Drechtstreek daarvoor al dicht bij de score opening was geweest. Door schorsingen en blessures miste Drechtstreek wel enkele belangrijke spelers maar de ploeg leek bereid om er voor te gaan met Ties van Aggelen en Damien van den Heuvel in de basis. Ook Rick Lodder had een basisplaats nu zijn blessure perikelen voorbij lijken te zijn. EBOH speelde goed en vijf minuten later wist het zelfs de 2-0 al op het bord te brengen. Toch liet Drechtstreek zich ook enkele malen goed zien maar het kwam niet door de EBOH defensie heen.

Na een half uur spelen kon de goed keepende Joris Moesman het schot van opnieuw Martin Camera niet stoppen en dat bracht de stand op 3-0. Ook na die tegenvaller bleef Drechtstreek vol beleving knokken voor een treffer en zo’n vijf minuten voor rust wist Mark Kunst een voorzet van Victor Rijneveen achter doelman Jan-Arie Kouwenhoven te werken. Zo werd de rust bereikt met een 3-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam Drechtstreek goed terug. Het wist zichzelf kansen te scheppen maar tot scoren kwam men niet. Zo rond de 70ste minuut van de wedstrijd draaide de ploeg prima en leek een tweede goal niet ver weg, maar juist toen was het Ricardo van Yperen die namens EBOH de 4-1 kon scoren. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week speelt Drechtstreek opnieuw een uitwedstrijd. Dat ontmoet het in Wijk en Aalburg NOAD’32 dat zaterdag in Zwijndrecht met 6-0 van Pelikaan verloor. Naar verwachting kan Drechtstreek volgende week weer beschikken over Jillroy Ruiz, Dion Warner (beide geschorst), Björn van Ingen (vakantie) en Job van Vliet (geblesseerd). Aanvang van de wedstrijd in Wijk en Aalburg is 14:30 uur.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.