Drechtstreek speelt gelijk

0
131

24 februari 2018 – Drechtstreek – SV Meerkerk – 0 – 0

PAPENDRECHT –  Drechtstreek is er zaterdag opnieuw niet in geslaagd om drie punten binnen te halen. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten met een 0-0 stand. Andermaal was Drechtstreek de bovenliggende ploeg maar wie wil winnen moet natuurlijk wel doelpunten maken en dat lukte de Munoz-elf niet. Dat kwam niet doordat er geen doelkansen waren want die waren er voldoende, maar het lukte de voorste linie van Drechtstreek niet om de goed keepende Wilco den Tuinder te passeren.

Vooral in de eerste helft maakt Drechtstreek het zijn tegenstander lastig. Het zette flink wat druk maar Wilco den Tuinder hield zijn doel  schoon. Een flinke reeks hoekschoppen en snelle aanvallen van Drechtstreek zijde werden afgeslagen. Zowel Mark Kunst als Michael Slingerland waren wel heel dichtbij een doelpunt maar het lukte hen niet om te scoren. De werkwijze van SV Meerkerk, dat zeer compact speelde en duidelijk uit was op een remise die hen weer een punt op zou leveren, bleek te werken. Drechtstreek kwam er niet doorheen. Van Meerkerk zijde waren er enkele aardige aanvallen te zien. Vooral Youri van Blanken en Melvin van den Heuvel stichtten een enkele keer gevaar maar hun aanvallen werd afgeslagen.

Na rust slaagde Meerkerk er in om hun verdedigende tactiek goed voort te zetten. Kort na rust waren er weer enkele snelle aanvallen van Drechtstreek en Joey d’Haan was dichtbij een treffer maar zijn schot werd gestopt. Ook Michael Slingerland zette wel druk maar zijn beste doelpoging ging net naast. Ook de goed ingevallen Thijs den Dunnen leek dichtbij een doelpunt maar ook zijn pogingen mislukten. Even leek het Drechtstreek doelpunt van Mark Kunst te komen die alleen door wist te gaan richting het Meerkerk doel maar zijn poging werd afgefloten wegens buitenspel. Zo eindigde de wedstrijd doelpuntloos en moest Drechtstreek tevreden zijn met een punt.

Drechtstreek speelde de wedstrijd zonder de geblesseerde Ton Groffen en de geschorste Justin Blaauw. Wel kon coach Munoz weer beschikken over Jillroy Ruiz die is teruggekeerd van een stage op de Antillen. Zijn inzet en vasthoudendheid konden echter ook het verschil niet maken.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de lastige uitwedstrijd tegen Pelikaan. Aanvang van die wedstrijd in Zwijndrecht is 15:00 uur.

©v.v. Drechtstreek