Draadje knapt dit keer wel voor Strijen

0
225

Strijen bond de afgelopen seizoenen bijna consequent de strijd aan om lijfsbehoud. Regelmatig hing het lot van ‘Strien’ aan een zijden draadje, dat echter over veel elastiek bleek te beschikken en maar niet wilde knappen. Dit jaar kwam het er echter wel van: evenals niveaugenoot FC Binnenmaas duikelde de formatie van hoofdtrainer Michel Visser uit de tweede klasse naar een niveautje lager.

Geen derby’s meer met Heinenoord (zie foto) meer, maar op hetzelfde niveau als collega-afdaler FC Binnenmaas en SSS (dat via de nacompetitie er niet in slaagde om de tweede klasse te bereiken) en OSV Oud-Beijerland. Dat zou dus ook in de derde klasse weer aardige ontmoetingen op kunnen leveren.

Voor Michel Visser werd het sportief gezien dus een tegenvaller in zijn debuutjaar als hoofdtrainer bij Strijen, als opvolger van de illustere Geert Meijer. Maar Visser zag de betrekkelijkheid van het sportieve verhaal nadrukkelijk in: zijn zoontje Tobias liep aan het begin van dit jaar hersenletsel op. De spraak is aangetast, maar door de revalidatie zou het kind wel helemaal moeten kunnen herstellen. ,,Als het zo dichtbij komt én je kind betreft, ga je wel nadenken of het het allemaal wel waard is, de tijd die je aan voetbal besteedt. Moet je die niet aan je kinderen besteden? Want het kan zo voorbij zijn’’, liet Visser zich in het AD ontvallen. Gedurende het seizoen kreeg Strijen ook regelmatig te maken met personele nood: zelfs Kosta de Wit moest, als veldspeler, een keer terugkeren als doelman omdat er geen keeper beschikbaar was voor de confrontatie met Neptunus-Schiebroek die met 0-1 verloren ging.

Strijen vindt zichzelf dus komend seizoen terug in de rangen van de derdeklassers. Daarbij zal de selectie er wel enigszins anders uitzien: alleen Diego Rietveld, afkomstig van FC IJsselmonde, is een nieuw gezicht in de selectie. Daar staat tegenover dat Karam Bensedjed (Neptunus-Schiebroek), Dion van Kralingen (NSVV), Darwyn Pennock (Fortuna Be Quick), Desi Sanderse (lager elftal) en Thomas van ’t Hof (onbekend) uit de selectie verdwenen zijn. Op bestuurlijk vlak dienen zich echter ook verschuivingen aan: voorzitter Dick de Heus en penningmeester Jeroen van Gent gaven in de aanloop naar een buitengewone algemene ledenvergadering aan dat zij terug zullen treden. Maikel Engels en Rico in ’t Veldt  werden naar voren geschoven als nieuwe penningmeesters, maar voor de positie van voorzitter was geen invulling. Daarmee zou het bestuur een demissionaire status krijgen en dat vereiste een statutaire invulling van het bestuur.

Klik hier voor meer informatie over VV Strijen
Klik hier voor meer artikelen over VV Strijen