Doelpunten maken niet langer hoofdzaak voor Sander van ’t Hof van SV Smerdiek

0
155

SINT MAARTENSDIJK – Hij beleefde jaren geleden bij SV Smerdiek een wereldseizoen door als spits in de reguliere competitie 48 en in de beslissingswedstrijd nog eens 3 goals te maken. Ineens kende iedereen Sander van ’t Hof als ‘doelpuntenmachine’. De jaren erna wist hij nog vaak het net te vinden, maar het aantal van dat bewuste seizoen heeft hij niet meer gehaald.

dakraam_251134

“Nee, dat zou ook wat zijn als je zo’n huzarenstukje nogmaals zou kunnen herhalen. Dat jaar kende niemand mij nog goed, dus kon ik redelijk onbevangen spelen. Dat was daarna wel anders natuurlijk en kreeg ik, net zoals ook nu nog altijd, te maken met extra dekking tijdens wedstrijden. Dan is het logisch dat je de doelpunten niet meer zo makkelijk maakt.”

Van ’t Hof droeg vervolgens ook nog het shirt van WHS en Bruse Boys, waarmee hij ook in de eerste klasse uitkwam. “Dat was een fiks niveau hoor en dan had je ook te maken met hele sterke en vooral slimme tegenstanders. Die stap was gigantisch, maar wel eentje waarvan ik heel veel heb geleerd en waarvan ik nu nog altijd profijt heb. Want die ervaring neem je toch mee en helpt me nu om bij Smerdiek jongere medespelers te sturen en coachen wat ook een mooie rol is.”

Bij Bruse Boys had de spits het moeilijker om het net te vinden, al was hij wel doelpuntenmaker tegen de amateurs van Feijenoord op Varkenoord. Een onvergetelijk moment. “Dat zijn wel de leuke herinneringen natuurlijk om tegen zo’n ploeg daar te scoren. Al ben ik momenteel niet een spits die zich daar nog zoveel mee bezighoudt. Het gaat er mij vooral om dat we als ploeg goed spelen en wedstrijden winnen. Wie dan uiteindelijk de trekker overhaalt dat is niet belangrijk. Al moet ik zeggen dat een goaltje meepikken op zijn tijd wel lekker blijft….”

Inmiddels is Van ’t Hof, die opgroeide op een koeienboerderij nabij Stavenisse, bezig aan zijn tweede seizoen terug op het ‘oude nest. Al woont hij tegenwoordig overigens in het Brabantse Woensdrecht. “Ik heb daar een varkensboerderij overgenomen en woon bij het bedrijf. Maar ik heb nooit overwogen om in de buurt een club te zoeken. Weloverwogen heb ik de beslissing genomen om terug bij Smerdiek te gaan voetballen met mijn vrienden en dat blijf ik doen. Ik sla af en toe eens een training over, maar ik heb dagelijks bijna twintigduizend stappen op de teller dus beweging krijg ik voldoende. Hopelijk kan ik het combineren en nog wat jaartjes lekker bij Smerdiek voetballen. Want dat is toch inmiddels wel echt mijn cluppie geworden.”

Meer artikelen lezen over SV Smerdiek? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over SV Smerdiek.