Doelman Kariem Amer wil spelen en kampioen worden

0
187

Voor Zeelandia Middelburg gaat er met de overstap naar het zaterdagvoetbal veel veranderen. Dat geldt echter niet alleen voor de club, maar ook voor de spelers. Doelman Kariem Amer is er zo één, hij heeft zijn positie onder de laat waarschijnlijk weer terug komend seizoen.

Vorig jaar zei toenmalig trainer Dennis de Nooijer het al. “We kunnen geen reeks neerzetten.” En ook dit jaar bleek dat een lastige opgave voor de groen-witten. Pas ver in de tweede seizoenshelft slaagde de ploeg erin om na een overwinning de daaropvolgende wedstrijd opnieuw te winnen, het leverde drie winstpartijen op rij op. Daarna volgden twee nederlagen, waardoor het seizoen, mede door de overstap naar zaterdag, uit ging als een nachtkaars. Amer, dit seizoen tweede doelman achter Matthew Lentink, bekeek het vanaf de bank. “We hadden een goede periode, maar daarna ook weer wat minder. We konden als het ware van de koploper winnen en vervolgens van de nummer laatst verliezen.”

CONCURRENTIE
Die wisselvallige prestaties leverden Zeelandia Middelburg uiteindelijk een zesde plaats op in de tweede klasse zondag, de 21-jarige doelman kijkt met gemengde gevoelens terug op dit seizoen. “Ik denk dat we zeker een periode wilden halen, zodat we een kans maakten om te promoveren. Dat is wat Zeelandia toch altijd wel wil, terugkeren in de eerste klasse. Dat zat er dit jaar niet in. Achteraf gezien kijk ik positief terug op afgelopen seizoen, ondanks dat onze doelstelling wel was om hoger te eindigen.”

Met de wetenschap van nu, een nieuwe start in de zaterdag vierde klasse, had spelen voor promotie dit jaar ook geen optie geweest en dus is het tijd om vooruit te kijken. Amer zag zijn concurrent Lentink vertrekken naar VC Vlissingen en dus lijkt hij komend jaar te kunnen rekenen op veel speelminuten. Ondanks zijn reserverol, was hij blij met de komst van zijn concurrent. “Concurrentie is altijd goed. Ik wist dat het een moeilijke strijd zou worden, maar het eerste jaar had ik een lange tijd geen concurrentie, dat kan effect hebben op je inzet op trainingen. Uiteindelijk heeft het voor mij niet goed uitgepakt qua speelminuten, maar heb ik wel hard gewerkt.”

Het gebrek aan speelminuten is de reden dat Amer twee jaar geleden de overstap van GOES naar Zeelandia Middelburg maakte, door het gebrek aan minuten is dit jaar dan ook niet geslaagd voor hem. Desondanks heeft hij nog geen spijt van die beslissing en blijft hij de club trouw, ondanks dat Terneuzense Boys in eerste instantie interesse toonde. Waar Amer heeft besloten om te blijven, zijn er ook een hoop spelers die vertrekken. Hij heeft begrip voor de keuze van die spelers, net als voor de keuze om op zaterdag te gaan voetballen. “Het is jammer dat dit relatief laat in het seizoen werd besloten.” Voor hem persoonlijk maakt het weinig uit. “Of ik op zaterdag of zondag speel maakt mij niet uit. Er blijft een leuk team over voor komend seizoen en iedereen wil natuurlijk graag snel hogerop. Het is jammer dat we laag starten, maar ik kom nu wel zeker aan speelminuten.”

PROMOVEREN
De selectie zal er volgend jaar dus heel anders uit zien, maar dat heeft geen invloed op het vertrouwen van de jonge doelman. De doelstelling is dan ook duidelijk. “Ik weet zelf niet zo goed wat je moet verwachten van de tegenstanders, maar we moeten voor het kampioenschap gaan. Iedereen is gemotiveerd om Zeelandia weer omhoog te brengen.” In de afgelopen jaren kwamen geregeld spelers van buitenaf naar de club om op een redelijk niveau te spelen, te ontwikkelen en zich in de kijker te spelen. Dat wordt een ander verhaal in de vierde klasse, dat moet snel veranderen. “Het is heel belangrijk voor de spelers en de club om snel weer in de tweede klasse te komen. Dat zal nog lastig genoeg worden, vooral in die derde klasse. Hoe langer je daarin blijft, hoe moeilijker het wordt. Hopelijk zijn we binnen twee of drie jaar terug waar we horen.”