Djordi de Boer vindt plezier terug bij De Alblas

0
183

Met de eerste periodetitel op zak kende De Alblas een uitstekende start van dit voetbalseizoen. Djordi de Boer kan daar van genieten. De nieuwkomer bij de club uit OUD-ALBLAS is blij met zijn keuze voor de club waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.

OUD-ALBLAS – ,,Nee, ik heb geen spijt van mijn overstap”, vertelt Djordi de Boer wanneer hem wordt gevraagd naar zijn voetbaltransfer van afgelopen zomer. De middenvelder droeg voorheen altijd het shirt van Papendrecht, maar aan die periode kwam een einde. Bij die club kreeg hij het gevoel vast te lopen. ,,Ik schommelde tussen het eerste en tweede elftal en kreeg nooit een echte kans op de plek waar ik het liefste speel. Ik werd opgesteld als links- of rechtsbuiten en maar af en toe als middenvelder. Terwijl dat toch mijn plek is”, schetst De Boer. Zodoende kwam hij tot het besluit om eens naar elders te verkassen. ,,Over De Alblas hoorde ik eerder al eens goede verhalen. Na een gesprek met de trainer heb ik besloten om naar die club over te stappen.”

Aan de Vinkenpolderweg trof de Papendrechter precies wat hij zocht: ,,Een super leuke club, waar ook de gezelligheid belangrijk is. En dat vind ik zelf ook belangrijk. En er staat een echt team, dat mij bovendien ontzettend goed heeft opgevangen. Bovendien kwam Rhaudi Diamant ook naar De Alblas. Hij maakte de overstap van Oranje Wit, maar hij speelde eerder ook bij Papendrecht en daar heb ik samen met hem gespeeld. Sowieso kende ik al wat jongens van dit team en dat maakt zo’n overstap natuurlijk wel iets makkelijker.”

De Boer heeft bij De Alblas reeds binnen enkele maanden het plezier in de sport teruggevonden. ,,Bij Papendrecht was ik dat wel kwijt. Als je niet speelt waar je graag wilt, wordt trainen ook niet meer zo leuk. Bij De Alblas is de beleving goed, wordt er lekker hard getraind en is het gewoon weer lekker om bezig te zijn”, schetst hij. Een voetblessure vormde overigens wel een kleine tegenslag voor de middenvelder die bijna zes weken aan de kant moest blijven. ,,Maar inmiddels heb ik daar helemaal geen last meer van.” Dat de prestaties bovendien goed zijn, versterkt het plezier. ,,De verwachting was om bovenin mee te doen, maar het is een lastige competitie. Voorlopig hebben we in ieder geval de eerste periodetitel op zak. Een mooie reden voor een feestje ook. Hopelijk kunnen we aan het einde van de competitie ook het kampioenschap vieren. Daar gaan we wel voor namelijk.”

De Boer weet nu al dat het feestje dan goed zal zijn. ,,De gezelligheid is voor dit team echt belangrijk en dat vind ik ook. Een muziekje na de wedstrijd, biertje erbij. De ene keer wordt het wat later als de andere keer. Na de training op donderdag blijft ook iedereen meestal nog wel even hangen. Dat is voor mij ook belangrijk om plezier in de sport te hebben.”