DJ Tank staat in voetbalvrij weekend voor debuut op Sfeerpop

0
109

Matthijs Nagtzaam, vaste kracht bij het eerste van S.c. Gastel, profiteert komende zaterdag optimaal van het vrije weekend van zijn ploeg. De 24-jarige middenvelder laat normaal gesproken zijn voeten spreken, maar dat zal komend weekend anders zijn. Hij staat namelijk voor het eerst in zijn nog prille DJ-carrière achter de draaitafel op een festival. Wij spraken met hem over zijn carrière tot nu toe, zijn verwachting voor komend seizoen en zijn opmerkelijke ‘move’ naar de draaitafel.

Matthijs is al bijna heel zijn leven te vinden op de Gastelse velden, waar hij alle selectie-elftallen met succes en veel plezier doorliep. Het was dan ook geen verrassing dat hij al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte bij het eerste elftal. Nu voetbalt hij alweer zo’n zeven jaar in de hoofdmacht van S.C. Gastel en is hij één van de dragende krachten van de derdeklasser. De verwachtingen voor komend seizoen zijn vrij hoog. “Het zou mooi zijn als wij in de top vijf kunnen meedraaien. Daarnaast hoop ik ook stiekem op een periodetitel maar dan moeten we allemaal top zijn.” Aan de groep zal het niet liggen, aldus Nagtzaam. “Het is een jonge, gezellige en serieuze groep die erg hecht is, daarom heb ik er alle vertrouwen in.”

Dat de middenvelder wel houdt van een feestje blijkt als de derde helft begint. Zijn kunsten aan de draaitafel waren al vaak te horen in de kleedkamer en daarbuiten, soms tot groot ongenoegen van zijn teamgenoten. Toch zette hij door en staat komend weekend zelfs op Sfeerpop, een groot festival in zijn dorp. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Het begon met een grap, maar het begint nu toch wel erg serieus te worden. Ik voel nog geen zenuwen, maar dat zal dit weekend nog wel komen denk ik, ik heb er in ieder geval wel onwijs veel zin in.”

DJ Tank, zoals zijn artiestennaam luidt, staat tussen topartiesten als Maan en Nielson. “Je staat natuurlijk tussen grote namen, maar dan is het de kunst om gewoon je eigen ding te blijven doen. Ik ga niks verklappen over mijn optreden, maar ik zou iedereen aanraden om naar mijn optreden te komen. Het wordt een groot spektakel”. Bij Nagtzaam lijkt het aan zelfvertrouwen in ieder geval niet te ontbreken. “Misschien dat Maan nog wel even met mij op de foto wil, gewoon gezellig artiesten onder elkaar’’, aldus DJ Tank.

De verwachting is dat Nagtzaam na zijn optreden een regionale held zal zijn die potentie heeft om de nationale- en wereldtop te bestormen. Toch hoeft S.c. Gastel niet te vrezen dat de sterkhouder zal stoppen. “Ik zal er zeker rustig onder blijven, voetbal is en blijft mijn favoriete hobby. Mocht ik echt doorbreken, dan zal ik ervoor zorgen dat de zondagen gewoon vrij zijn om lekker te voetballen. Dat blijft toch het mooiste.”

Er zijn nog kaarten te krijgen voor het tweedaagse festival. Meer informatie is te vinden op www.sfeerpop.nl