”Dit is ook wel een keer leuk om mee te maken”

0
95

Liefst 22 jaar speelde hij voor de HSV Hoek. Dit seizoen is hij niet in het blauw-wit te bewonderen, maar in het zwart-wit. Hoekenees Justin de Zeeuw kwam de afgelopen jaren uit voor het derde en tweede elftal van de hoofdklasseclub en gaat nu voor het avontuur.

Hij komt er nog bijna elke week, daar op Sportpark Denoek (HSV Hoek). Daar waar veel van zijn vrienden voetballen, daar waar hij iedereen kent. Toch koos De Zeeuw voor een overstap naar het westen. Deze keer kon hij de lokroep van een eerste elftal niet weerstaan. ”Vroeger zag ik het nooit zitten om op zondag te voetballen, maar door de geboorte van ons dochtertje zijn de zaterdagavonden wat anders dan vroeger”, lacht de rechtsback, die ook centraal achterin uit de voeten kan. ”Het eerste contact met Breskens voelde meteen goed. Gezien mijn leeftijd, 27, vond ik het zo’n moment van nu of nooit.”

250 toeschouwers
De beleving, hij moest er wel even aan wennen. ”Op thuiswedstrijden komt zo’n 250 man af, terwijl ik gewend was om enkel voor wat familieleden te spelen. Hoewel Hoek 2 op een aardig niveau speelde ging de aandacht toch voornamelijk uit naar het eerste. Dit is ook wel een keer leuk om mee te maken.”
De Zeeuw’s overstap was al bekend toen Breskens nog vierdeklasser was. Vervolgens promoveerde Breskens alsnog. ”Heb ik geen moeite mee. Je wilt toch altijd zo hoog mogelijk spelen en het team verdiende de promotie. Wel vind ik het jammer dat er minder streekderby’s zijn. Gelukkig promoveerde ook Hontenisse waardoor er toch nog vier derby’s zijn.”

Smal
Begin november stond Breskens in de middenmoot van het rechterrijtje. De opmaat voor een zeer lastig seizoen? ”Verrassen is altijd mogelijk, ook met een smalle selectie als de onze. De kern is sterk, maar we zijn het seizoen begonnen met maar vijftien man. Het is dus hopen dat we het team compleet houden. Als dat lukt zullen we ons zeker handhaven.”

©VoetbalJournaal