Dimri Vogelaar is op zijn plek bij DBGC

0
373
17_DBGC_Speler_BertSpits

Hij voetbalde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, zat in één team met Memphis Depay en is sinds een jaar of tien de vaste linksback van tweedeklasser DBGC. De loopbaan van Dimri Vogelaar heeft soms wat weg van een avontuurlijk boek. “Je zag toen al dat hij veel talent had.”

En om dat boek goed te kunnen lezen, beginnen we zoals altijd, bij de eerste pagina. “Ik ben in de F’jes begonnen bij SNS, daar woonde ik toen. Later nog trainingen gedaan bij RBC Roosendaal en aangenomen bij Sparta.” Daar speelde Vogelaar van de F1 tot de D2, alvorens hij voor een jaartje vertrok naar Excelsior. Via die Rotterdamse club, kwam de nu 30-jarige linkspoot terecht bij JVOZ. De regionale jeugdopleiding in Zeeland. “Als klein jongetje heb je de droom om profvoetballer te worden. Daar doe je alles voor.”

Relativeren

Tot Vogelaar een jaar of tien geleden terechtkwam in Oude-Tonge, bij DBGC. Een bewuste keuze. “Bij sommige clubs, zijn randzaken belangrijker dan het voetballen. Dan sta je met zes man op trainen. Dat kan er bij mij niet in, die discipline. Ik ben nog steeds fanatiek.” Mede natuurlijk door zijn verleden, vertelt hij. “Ik heb er veel voor moeten doen. Of juist laten. Niet met vrienden spelen, meteen naar Rotterdam of naar school gaan in Vlissingen.” Na zijn vertrek bij JVOZ, kwam langzaam het besef. “Dan weet je dat het er niet meer in zit. Toen was ik een jaar of veertien.” Heel lang duurde het treuren daarna echter niet. “Dat kon ik vrij goed naast me neerleggen en relativeren. Het is uiteindelijk natuurlijk maar voor heel weinig spelers weggelegd.” Zoals bijvoorbeeld voor Memphis. “Ik zat als ‘eerstejaars D’ met hem in het team bij Sparta. Hij was eigenlijk nog een jaar jonger, maar je zag toen al dat hij veel talent had.” En ook Jurgen Mattheij, oud-speler van Excelsior en momenteel spelend voor het Bulgaarse CSKA Sofia, zat bij hem in de kleedkamer. “We waren zelfs bevriend. Gingen met onze ouders samen naar de camping in Italië.” Een heel andere wereld. Al bevalt zijn huidige, Vogelaar ook uitstekend. “Enerzijds de ambitie van ons team, anderzijds is DBGC ook gewoon een warme en leuke club. Je voelt je meteen thuis.” Prestatief, met een vriendengevoel. “We gaan naar verjaardagen, doen samen een biertje.”

Een unicum

Maar dus wel met het streven om zo hoog mogelijk te voetballen. Vogelaar is trots op de stappen die zijn gezet. “Vooral als team, steeds een stapje beter. Dan is het balen dat je afgelopen seizoen vijfde wordt en in de laatste speelronde die periode weggeeft.” Toch is er voldoende om op door te bouwen, vindt hij. “Voorheen verloren we nog wel eens op strijdlust, maar de laatste jaren worden we niet zomaar meer afgetroefd op inzet.” Voor elkaar werken, in combinatie met voetballend vermogen. Een garantie voor succes, zou je zeggen. “De doelstelling is en blijft om te promoveren, dat merk je in het elftal. Als je het mij vraagt, moeten we minimaal voor een periode gaan.” Waarom dat nu wel gaat lukken? “We krijgen nog te veel goals tegen, maar daar zijn we druk mee bezig. Bijvoorbeeld door samen met Jordi (Smit) naar beelden te kijken. Als we dat voor elkaar krijgen en we gaan vaker ‘de nul’ houden, pak je automatisch meer punten. Al zijn er natuurlijk nog wel meer dingen die beter kunnen.” Met hem als moderne linksback. “Veel meters maken en lekker opkomen. Ik ben voetballend aangelegd, niet iemand die zomaar een bal naar voor schiet.” En daar kunnen ze bij DBGC voorlopig nog wel even van genieten. Ondanks dat hij in Zevenbergen is gaan wonen. “Juist omdat ik er zoveel plezier in heb.” Tijd om plezier, om te zetten in resultaat. “Ik zou het heel mooi vinden om hier te eindigen én die eerste klasse te halen. Dat zou een unicum zijn op het eiland. Niemand heeft zoiets ooit meegemaakt.” Met het vertrouwen zit het in ieder geval wel goed. “We hebben allemaal het gevoel dat het kan lukken. Als je kijkt naar afgelopen jaar. Die lijn moeten we doortrekken, dan kan het een mooi seizoen worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig!”

Klik op DBGC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DBGC voor meer informatie over de club.