DIA-rechtsback Luuk Heersche ziet het wel zitten dit seizoen

0
523
luuk heersche

“Met Robert Braber halen we heel veel ervaring in de ploeg”

Met onder andere de nieuwe aanwinst Robert Braber in de ploeg ziet Luuk Heersche goede tijden tegemoet met zijn ploeg DIA. De routinier Braber keert weer terug naar DIA, waar hij eerder al actief was na enkele jaren Kogelvangers op zaterdag in zijn geboortedorp Willemstad. De ervaren rot is inmiddels twee keer zo oud als de 19-jarige Heersche, maar de jongeling denkt veel van de oud –prof te kunnen leren.

“Met hem haal je natuurlijk heel veel ervaring in de ploeg en hij kan iedereen wel iets bij leren. Hierdoor moeten we de lat minstens net zo hoog leggen als vorig seizoen.” Zegt hij enthousiast.

De 3e jaars student Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam, kunt u voorlopig treffen in de plaatselijke supermarkt tussen de spruiten en boontjes, ofwel het vers gebakken brood voordat hij komend schooljaar stage moet gaan lopen.

De jongeling begon in de |F-jes  bij TVC Breda en stapte na 4 jaar over naar Dia in Teteringen.

Vanuit Tuinzigt naar het geel zwart van Dia dat nu in de 3e klasse actief is?

“Ik woonde eerst in Westerpark, waardoor ik naar TVC ben gegaan, omdat dat de dichtstbijzijnde club was. Na de scheiding van mijn ouders ben ik met mijn moeder naar Teteringen verhuisd waarna ik ook direct bij Dia ben gaan voetballen.

Ik zit nu sinds de winterstop van afgelopen seizoen bij het eerste, waar ik voornamelijk op rechtsback sta. De derde klasse is ons toch wel zwaar bevallen, dit hadden we uiteraard wel verwacht, aangezien we nieuw als promovendus waren. Echter doordat alle ploegen zo dicht bij elkaar zaten, kon het echt alle kanten op gaan. Met name vanwege het feit dat er twee teams direct degradeerden en er drie in de nacompetitie zouden gaan. Hierdoor zijn we juist wel heel erg trots dat we directe handhaving hebben behaald,” zegt de man die als harde werker bekend staat. Hij zag ploeggenoot Arthur de Liefde vertrekken naar JEKA, en Marnix Verschoor en Kjell Hellemons stoppen. Nieuw zijn Brent Lips van Baronie zaterdag  en dus Braber als nieuwe ploeggenoten.

Het was dus een pittig jaar voor Duc in Altum- hoe zijn de verwachtingen komend seizoen ?

“Ons team is dit jaar wederom heel sterk, hoewel er enkele spelers weg zijn gegaan, zijn er ook weer sterke spelers bij gekomen. Bijvoorbeeld Robert Braber, met hem haal je natuurlijk heel veel ervaring in de ploeg en hij kan iedereen wel iets bij leren. Daar moeten we allemaal van kunnen profiteren. Ik wil dat meemaken en wil hier graag deel van uitmaken. Ik zit ook heel erg op mijn plek bij Dia en draag graag mij steentje bij in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Dat is ook hetgeen trainer Alkan van mij verwacht. Met deze trainer is de communicatie beter vind ik persoonlijk dan met de vorige trainer al maakte ik die maar heel kort mee. Hij staat open voor onze inbreng en wilt hier ook echt naar luisteren,” besluit een leergierige Luuk Heersche.

Klik op RKVV DIA voor meer artikelen over de club.
Klik op RKVV DIA voor meer informatie over club.