DFC blijft verder bouwen aan toekomst

De promotie naar de derde klasse was voor DFC het absolute hoogtepunt in het afgelopen kalenderjaar. De formatie van trainer Danny Slegers moet nu met man en macht werken om niet meteen weer naar de vierde klasse te duikelen.

DORDRECHT – Het zit DFC vooralsnog niet mee in de eerste maanden van 2018. Bij Groote Lindt werd in een spektakelstuk met 5-3 verloren en ook de 2-3 nederlaag thuis tegen hoogvlieger De Zwerver, dat op het vinkentouw zit achter de leiders Streefkerk en EBOH, viel in de categorie ‘ongelukkig’ in te schalen.

Hoewel het vertrouwen in een goede afloop onaangetast blijft bij de hoofdmacht van de oudste club van Dordrecht, wordt de komende weken een flinke inspanning van trainer Danny Slegers en zijn selectie gevraagd om het gewonnen terrein in het afgelopen jaar niet meteen weer prijs te geven. Nummer voorlaatst Vuren blijft angstvallig dicht in de buurt, maar het goede nieuws is ook dat de aansluiting met de ploegen net boven DFC nog steeds niet verloren is gegaan.

,,Niet het lelijke eendje van de afdeling worden’’, was het credo dat Danny Slegers aan het begin van dit seizoen verkondigde. DFC is allesbehalve het lelijke eendje van de derde klasse met veel regioploegen, maar slaagt er nog te weinig in om zichzelf te belonen voor de geleverde strijdlust en inzet. Tegen De Zwerver neutraliseerde Mike van der Pol tweemaal een achterstand, waren er absoluut kansen op meer maar stonden de Dordtenaren door tegentreffers van Guido Luiten (2x) en Redouan El Akchaoui wel met lege handen. En die karige beloning voor het geleverde weerwerk kregen de rood-witten niet bepaald voor de eerste keer dit seizoen in handen gedrukt. Aan de andere kant was er in de fase voor de winterstop ook knap succes met winst op het bepaald niet misselijke De Alblas en een punt bij ZBC’97.

Toch blijft Slegers vasthouden aan de stelling dat het met zijn ploeg wel goed gaat komen in de slotfase van dit seizoen. Slegers heeft ook vertrouwen in de verdere toekomst, want evenals Leon van der Sluijs verlengde hij eerder al zijn verbintenis met DFC waaruit ook het vertrouwen van de vereniging zelf werd getoond in het technische duo. De technische commissie bij DFC heeft ondertussen uitbreiding gekregen van oud-hoofdmachtspeler Duco Bolte. Bolte is bereid gevonden om de tc te komen versterken, waarbij hij de plaats heeft ingenomen van Arie Delmotte. Delmotte heeft zijn plaats in de technische commissie afgestaan aangezien hij ook al de functie van secretaris vervulde. Bolte was tot dit seizoen actief als elftalleider bij buurman FC Dordrecht, een functie die hij jarenlang bekleedde.

Ook de jeugdcommissie bij DFC heeft uitbreiding gekregen. De bestaande leden Hans Boogert, Bert Huijbens, Jeroen van Wijnen en Martijn Kleinhuis hebben welkome versterking gekregen van Fred Eland , Jan Stijger en Ruud Hendriks die toegetreden zijn tot de commissie om daarbij allemaal een  leeftijdscategorie te gaan begeleiden. Ook de begeleiding van de trainers en leiders en hen een luisterend oor bieden staat voorop.

Op prestatief gebied breken voor DFC belangrijke tijden aan in de komende weken. Wordt het buigen of barsten in de komende periode of is de selectie van trainer Danny Slegers op eigen kracht in staat om het rondwarende degradatiespook te verjagen. In elk geval wordt achter de schermen keihard gewerkt aan de toekomst: na een aantal magere jaren floreert DFC weer, heeft de organisatie weer vlees op de botten en weet ook de jeugd de weg naar het sportpark aan de Reeweg-Oost weer te vinden.

Meiden zoeken nog steeds naar versterking
DFC heeft de wind in de rug op verschillende terreinen, maar de club wil zich op andere terreinen ook nog steeds verbeteren. Met name op meisjesvoetbalgebied valt er nog steeds wat te wensen bij de oudste club van Dordrecht. Voor het meisjesteam onder 17 jaar wordt namelijk ook nu nog naar versterking gespeurd. Meiden tussen de 13 en 15 worden specifiek gezocht om het team ‘in de vaart’ te houden. Meiden die interesse hebben kunnen een dinsdag- en donderdagavond een kijkje komen nemen, want dan vinden de trainingen plaats. Een mooi lokkertje is dat een nieuw lid een gratis lidmaatschap voor het nieuwe seizoen in het verschiet wordt gesteld.

ABC Den Hartog-toernooi weer op kalender
Het succes van vorig jaar smaakte naar meer en daarom organiseert DFC ook dit jaar wederom het ABC Den Hartog-toernooi. De speeldata voor de editie van dit jaar zijn 15 en 16 juni. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het jeugdtoernooi alweer in volle gang. De organisatoren binnen DFC mikken op zeventig deelnemende teams die straks medio juni de velden van DFC zullen bevolken. Het belooft in elk geval ook dit jaar weer een prachtige editie te worden. Ook het 7×7-toernooi prijkt weer op de kalender bij DFC: de speeldata voor dat evenement zijn 25 mei, 1 juni en 8 juni.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.