Derde overwinning Papendrecht

0
325
Papendrecht - Terneuzense Boys[50]

Op zaterdag 7 oktober heeft Papendrecht de prima competitiestart verder vormgegeven. Terneuzense Boys werd van het Slobbengors met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Het eerste kwartier gaf Papendrecht de toon aan, al was de thuisploeg slordig aan de bal. Na het moment dat Terneuzense Boys voor het eerste gevaarlijk werd, kreeg Papendrecht een enorme kans in de counter. Na een hachelijke situatie voor het doel van Papendrecht-goalie Roy Rijntjes werd Jarden van Ek de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door de meegekomen Daniel van Gorp naast gegleden. Niet veel later zag het talrijk opgekomen publiek een bijna identieke situatie. Deze keer schoot de spits de bal over het doel. Terneuzense Boys trok in het laatste kwartier het spel naar zich toe. Papendrecht had moeite om eruit te komen. Het overwicht leidde tot de eerste echte kans voor Terneuzense Boys. Na een corner kwam de afvallende bal op de rand van de zestien voor de voeten van Leander Duerink. Zijn schot richting de verre hoek werd met een schitterende reflex gepakt door Roy Rijntjes. Niet veel later moest de aanvoerder van Papendrecht wederom zijn keeperskwaliteiten laten zien bij een schot uit de tweede lijn. De laatste kansen voor de rust waren voor Papendrecht. In de omschakeling was Lorenzo van Wijk twee keer dicht bij de openingstreffer maar zowel zijn schot als zijn kopbal verdween over het doel.

Na de rust nam Papendrecht het initiatief weer en drukte Terneuzense Boys achteruit. Dit leidde in de 52e minuut tot twee enorme kansen. Eerst was het Rick Molenaar die na een scrimmage in de zestien uithaalde. De bal werd op het laatste moment van richting veranderd. Nog geen minuut later was het Jarden van Ek die een voorzet van Donovan Stewart op de paal kopte. In de 55e minuut was het dan toch raak. Job van der Werff ging op avontuur en glipte met enig fortuin langs vier verdedigers. Zijn schitterende solo eindigde met een verwoestend schot dat achter de kansloze Dominique Pijpelink viel: 1-0. Vijf minuten later viel de tweede Papendrechtse treffer nadat Jarden van Ek was weggestuurd door Jillroy Ruiz. Alleen voor Pijpelink knalde de linksbuiten in de korte hoek raak. Het onterechte vlagsignaal van de grensrechter werd gelukkig voor Papendrecht weggewuifd door de prima leidende Stanley van Lith. In de 66e minuut kwam de eindstand op het bord. Na een balverovering op het middenveld konden Daniel van Gorp en Lorenzo van Wijk alleen richting het Terneuzense doel. Daniel van Gorp rondde het perfect af en zette met een geplaatst schot de 3-0 op het bord. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De gasten uit Terneuzen gooiden de handdoek en Papendrecht kon de wedstrijd simpel uitspelen.

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.