Derby van de week: Drechtstreek – Papendrecht

  0
  169

  Aanstaande zaterdag staat voor dit seizoen de tweede editie van de Papendrechtse derby gepland. Drechtstreek mag deze keer om 14:30 aantreden op het eigen Sportpark Oostpolder. Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag 8 december, werden de spelers bij opkomst begeleid door vuurwerk en rookbommen. Ongeveer 1000 toeschouwers zagen daar een aantrekkelijke derby, toch eindigde deze wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel.

  De derby is altijd een leuke en beladen wedstrijd. Voor Papendrecht is het noodzaak deze wedstrijd te winnen, aangezien de strijd om de titel nog in volle gang is. Dit terwijl Drechtstreek in eigen huis niet wil verliezen en ook de punten hard nodig heeft om boven de streep te blijven. Ter voorbereiding spraken wij met beide hoofdsponsors. Teus Baars eigenaar van NOSUCH, is de hoofdsponsor van Papendrecht en Eric Bikker is met Tapperij Tijdloos hoofdsponsor bij Drechtstreek.

  “Ik verwacht dat het een spannende wedstrijd wordt. Papendrecht die gaat echt vol voor de winst, want die hebben natuurlijk titel kansen. En Drechtstreek die is er alles aan gelegen om punten te pakken, want die staan er niet heel goed voor. We kunnen geen cadeautjes weggeven deze keer, dus het wordt echt een strijd. Het wordt geen mooie wedstrijd denk ik, maar echt een clash,” vertelt Teus Baars. Eric Bikker is er wat voorzichtiger onder: “Ik durf het echt niet te zeggen eigenlijk. Het kan zomaar een sneaky 1-0 worden voor Drechtstreek, maar het kan ook 0-3, 0-4 voor Papendrecht worden.”

  “Dit jaar is het echt een team. Ze hebben op het middenveld echt kracht gewonnen, ten opzichte van vorige jaar. Ze zijn gewoon moeilijk te kloppen.” Dit is dan ook wat het verschil moet gaan maken volgens de hoofdsponsor van Papendrecht. “Het zal ook een beetje op het afronden aan komen. Als dat goed gaat, dan wint Papendrecht.” Eric Bikker, eigenaar van Tapperij Tijdloos, weet dat het dit seizoen iets minder gaat met Drechtstreek. “Drechtstreek is erg wisselvallig, maar ze knokken in ieder geval wel voor elkaar. Laten we dat vooropstellen.”

  Voorspelling

  Bij de vraag wat de uitslag wordt reageert Baars twijfelachtig: “Ik dat het twee, uhm, ja jeetje. Ik zeg: 2-1 voor Papendrecht.” Dit terwijl Eric Bikker tekent voor een 1-0 thuisoverwinning van zijn ploeg.