Dennis Kovacevic hoopt eindelijk op promotie met Zeelandia Middelburg

0
291
GVDB4042- VJWALNJ2023

 Al een paar seizoenen is Zeelandia Middelburg één van de voornaamste titelkandidaten in de derde klasse zaterdag. Van een kampioenschap of promotie kwam het telkens niet. Ook dit seizoen kent de ploeg van clubman Dennis Kovacevic een valse start.

“Dat we niet zijn begonnen zoals we hadden gehoopt, dat is nog zwak uitgedrukt. We hebben een nieuwe trainer, kenden een behoorlijk goede voorbereiding en gingen met vertrouwen de competitie in. Daar hebben we nog niet gebracht wat we in ons vermogen hebben en dat is wel op zijn zachtst gezegd teleurstellend.”

De 27-jarige Kovacevic begon ooit bij SV Walcheren, maar speelt (op een seizoen bij VC Vlissingen en twee bij Serooskerke na) al jaren bij Zeelandia Middelburg. “Op de middelbare school heb ik destijds de overstap naar Middelburg gemaakt en daar ben ik nog altijd enorm blij mee. Het is echt mijn cluppie geworden door de jaren heen. Toen ik de kans kreeg om bij VC Vlissingen in de hoofdklasse te spelen, die kon ik niet laten lopen. Ik had er nooit een basisplaats omdat ik een Josimar Pattinama in topvorm voor me had. Toch heb ik veel geleerd en daar pluk ik nu nog altijd de vruchten van.”

Toch koos de ervaren aanvallende middenvelder na zijn hoofdklasse-avontuur nog een keer voor een tijdelijk vertrek uit Middelburg. Hij vertrok naar Serooskerke te gaan spelen. Ook dat werden, om niet sportieve redenen ook twee bijzondere seizoenen. “We kregen toentertijd te maken met de coronapandemie en die beide seizoenen werden daardoor voortijdig stilgelegd. Dat was jammer, want ik had het daar best naar goed mijn zin. Mooie en gezellige club, maar uiteindelijk ben ik toch teruggegaan naar Zeelandia Middelburg om te proberen daar de stap omhoog te maken. Tot op heden jammer genoeg nog niet met het gewenste resultaat.”

Twee seizoenen geleden lag hij met zijn ploeg op kampioenskoers, totdat op het eind de motor begon te sputteren en VCK verrassend de titel pakte. Vorig jaar bleek uitgerekend Serooskerke voor iedereen te sterk en strandde Zeelandia opnieuw in de nacompetitie. “Het is zonde dat we het telkens niet weten af te maken. We hebben een prima selectie en ook vanuit de jeugd komen er geregeld talenten door. Maar om écht kampioen te worden moet je een heel jaar lang constant zijn en dat is vooralsnog ons manco. Ook dit seizoen belonen we ons tot nu toe niet tijdens de wedstrijden.”

Vorig jaar scoorde Kovacevic als spits maar liefst vierentwintig goals en kreeg hij de waardering met de uitverkiezing als Speler van ’t Jaar. “Dat is een mooie waardering, net zoals ik bij afwezigheid van Niels Luteijn een seizoen lang aanvoerder was. Een eervolle taak, die ik met trots zo goed mogelijk heb geprobeerd te vervullen. Nu Niels terug is ben ik weer reserve-aanvoerder en dat is prima, want Niels is een geboren aanvoerder en leider binnen de groep.”

In de persoon van Daan Eikenhout staat er nu een nieuwe eindverantwoordelijke voor de selectie en Kovacevic is te spreken over de nieuwe wind die waait. “Iedereen is op nul begonnen en traint enorm scherp. Dat wordt ook geëist. Alles gaat er enorm competitief aan toe en Daan kijkt  met de opstelling gewoon per week welke elf het beste hebben getraind. Niemand krijgt privileges en dat zorgt ervoor dat iedereen er vol op klapt. Ik vind dat mooi en zorgt voor perfecte concurrentie. Dat het tot nu toe nog niet in wedstrijden tot het gewenste resultaat heeft geleid is jammer, maar ik ben er van overtuigd dat we dat snel gaan ombuigen. Want het doel is voor Zeelandia nog altijd om de tweede klasse te bereiken. Alleen zal dat ook dit seizoen weer geen eenvoudige opgave worden.”

Klik op Zeelandia Middelburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Zeelandia Middelburg voor meer informatie over de club.