Dennis Drenthe waakt over technisch beleid Rhoon

0
102

Met de aanstelling van Dennis Drenthe als coördinator beleidszaken wil VV Rhoon een nieuwe stap zetten bij de uitvoering van het technische beleid van de club. De 56-jarige Rotterdammer heeft een berg aan ervaring, maar dat is volgens hem geen garantie voor succes. “Het gaat om samenspel.”

Drenthe is al jaren actief in het jeugdvoetbal en was jeugdtrainer en hoofd opleidingen bij diverse clubs. “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt”, zegt hij, want hij verdeelt tegenwoordig zijn tijd overdag over twee functies. Naast sportdocent is hij werkzaam als verenigingsondersteuner bij de amateurtak van Willem II in Tilburg. Het is volgens Drenthe een baan die goed valt te vergelijken met de functie die hij vanaf komend seizoen op sportpark De Omloop gaat bekleden.

“Daarom ben ik geen technisch coördinator, maar coördinator technische beleidszaken”, laat hij weten. “Daar zit een duidelijk verschil tussen. Een technisch coördinator maakt plannen en voert die uit. Ik bewaak of die plannen daadwerkelijk tot uitvoer komen. Ik controleer of de afspraken worden nageleefd.”

Bij Rhoon is duidelijk behoefte aan zo’n iemand die toezicht houdt op het uitvoeren van de plannen die al eerder op papier kwamen te staan. “De ideeën zijn er wel bij de club, maar die blijken in de praktijk lastig te integreren te zijn. Er is weinig samenwerking, trainers proberen te doen wat zij denken wat het beste is en daardoor krijg je al snel de situatie ‘eigen team’ eerst. Rhoon heeft dat ook ingezien en de conclusie getrokken dat er iemand van buitenaf moest komen om meer controle te houden op het uitvoeren van de plannen. Zo’n besluit is moedig en vergt lef, maar laat ook zien dat Rhoon zich met het oog op de toekomst verder wil ontwikkelen.”

Drenthe heeft al eerder met het bijltje gehakt en wil zo snel mogelijk alle neuzen dezelfde richting in hebben. “Er is maar één belang en dat is het belang van Rhoon. De mensen bewust maken is één, veel lastiger is het om trainers en andere begeleiders onder ogen te laten zien welke stappen daar bij horen en dat dat niet altijd rijmt met hun eigen ideeën. In het beleidsplan van de club staan de belangrijkste speerpunten vermeld. Daaraan zal iedereen zich moeten houden. Het is mijn taak om dat ook te bewaken. Het is geen proces van een paar weken, maar van een langere periode. Ik hou mensen een spiegel voor en streef ernaar een zo groot mogelijk draagvlak te creëren.”

De samenwerking waarover Drenthe het heeft is volgens hem hard nodig om de club verder te ontwikkelen. “Een voorbeeldje: de JO15 speelt in de eerste klasse, de JO14 in de vierde klasse. Dat is een gigantisch niveauverschil. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat dat verschil kleiner wordt, dat is een vraag die we samen kunnen beantwoorden.”

Drenthe benadrukt dat hij het niet alleen kan. “Ik ben geen Harry Potter die even met zijn toverstafje zwaait. Ik kan niet toveren en dit lukt alleen als iedereen zich open stelt voor veranderingen.”

Voor meer informatie over VV Rhoon, klik hier.
Meer artikelen lezen over VV Rhoon, klik hier.