0
271
Pelikaan- vv De Zwerver
Bron foto: Peter Lodder

Na de grote nederlaag van de vorige week tegen de koploper Spartaan speelde De Zwerver zaterdag tegen het Pelikaan van oud trainer Joery van der Waal. Pelikaan stond net boven De Zwerver op de ranglijst dus het werd voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om de punten.

Het werd dan ook een bijzondere wedstrijd want als aan het eind een 6-6 stand op het scorebord had gestaan was dat gezien de grote hoeveelheid kansen niet gek geweest. Maar twee uitblinkende keepers voorkwamen dat het een grote uitslag werd. Bij Pelikaan bleek Lucas Francissen een haast onneembare vesting terwijl bij De Zwerver Siggy Schutte een wanhoop was voor de Pelikaan aanvallers. Bij De Zwerver ontbraken nog de routiniers Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui en stond Jordy Noorlander opnieuw als laatste man in de basis.

Vanaf het begin was het een open wedstrijd met 2 ploegen die voor de volle winst gingen. Pelikaan kreeg via Cees Groeneveld een grote kans in de 3e minuut maar Siggy redde knap en vlak daarna was het Robin Lodder die overschoot. In de 13e minuut viel naar later bleek de beslissing in de wedstrijd. Een uitstekende steekbal van Robin Lodder kwam bij Rick Verloop die terecht die de bal voorzette en Jermain Bebrout kon rustig de bal in het doel werken. Na een uitstekende aanval een vroege 1 – 0 voorsprong voor De Zwerver.

Nadat opnieuw Siggy Schutte een hard schot uit zijn doel had gehouden was het in de 20e minuut dat Jorie Bieren zijn bewaker te snel af was en zijn schot net naast zag gaan. Jorie bleek een plaag voor zijn directe tegenstander te zijn want regelmatig passeerde hij hem op snelheid.

De Zwerver had op het middenveld met een uitstekend spelende Robin Lodder en aanvoerder Stef Verloop het spel aardig onder controle en ook Erik van Genderen maakte het zijn tegenstander lastig om op te bouwen. Gevolg was dat Pelikaan vaak de lange bal hanteerde maar door de harde wind kwamen die niet altijd terecht bij de aanvallers van Pelikaan. Het wachten was op een volgend doelpunt maar in de 29e en 45e minuut van de eerste helft was het opnieuw Siggy Schutte die redde en ook Gauthier Luwawa kon voorkomen dat de gevaarlijke linksbuiten van Pelikaan, ten kostte van een corner, kon scoren.

Zo golfde het spel heen en weer en was het voor de toeschouwers, ondanks het koude weer, een boeiende wedstrijd die niet altijd goed was maar door de vele doelrijpe kansen toch bleef boeien. In de laatste minuut van de eerste helft voorkwam keeper Lucas Francissen met een reflex dat Erik van Genderen kon scoren en De Zwerver met een grotere score kon gaan rusten.

2e helft

Na de rust een zelfde beeld. Beide ploegen die vol op de aanval speelden. In de 49e minuut was het Robin Lodder die vanaf de middenlijn de bal over de ver voor zijn doel staande keeper van Pelikaan schoot maar zijn bal net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. Ook Rick Verloop bleef, net als Jorie Bieren, een plaag voor zijn tegenstander maar was niet altijd gelukkig in zijn acties.

Aan de andere kant redde Siggy Schutte in de 56 en 57e minuut opnieuw fraai met zijn voeten. Vlak daarna was het Jermain Bebrout die Rick Verloop vrij voor de keeper zette maar opnieuw was die een sta in de weg. In de 67e minuut kwam Tom Ferier in het veld voor Jermain Bebrout en kwamen ook Chevillio Halden en Derryl Blokpoel in het veld voor Jorie Bieren en Mike Lodder.

Maar het spelbeeld bleef het zelfde. Aanvallers die steeds een keeper op hun weg zagen. De Zwerver supporters hielden hun adem in. Kwam er nog een tegendoelpunt of zouden de punten mee naar De Schans gaan. Nadat er nog kansen kwamen voor Rick Verloop en Tom Ferier was het in de laatste minuut dat een vrijstaande aanvaller van Pelikaan op 2 meter voor het doel opnieuw keeper Siggy Schutte in de weg zag staan.

Vlak daarna blies scheidsrechter Paszotta af en konden de spelers van De Zwerver keeper Siggy Schutte bedanken voor het houden van de 0. Een belangrijke overwinning van De Zwerver. Ze zullen moeten proberen deze lijn vast te houden in de komende wedstijden.

Klik op de Zwerver voor de laatste artikelen over de club.
Klik op de Zwerver voor meer informatie over de club.