De zaalvoetbal vrouwen van Bristol komen te kort

Bristol vrouwen heeft zich niet geplaatst voor de poulefase van de landelijke beker. De ploeg van trainer Hans Lauwen vond vrijdagavond haar meerdere tegen ere divisionist ZVG.

De poule van de landelijke beker was heel dichtbij voor Bristol vr. De thuisploeg deed zeker niet onder. In het begin was het vooral aftasten en was er iets meer balbezit. Echt van vlot aanvalsspel kon helaas niet gesproken worden. Buiten wat spelden prikjes op het doel van ZVG kwam het verder niet. Het werd al snel duidelijke dat het dodelijk wapen zijnde Griffith Vaissaire gemist werd deze avond. In de bespreking was gewaarschuwd voor de snelle counters van de tegenstander. In de 11e minuut ging het dan toch mis. Met een vlijmscherpe counter kwam ZVG op een 0-1 voorsprong wat tevens de ruststand was.

Na de rust moest er iets meer risico worden genomen. Men probeerde het tempo iets op te voeren maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet echt. Voorin was Bristol niet scherp genoeg om telkens de afvallende bal erin te tikken. Met nog 8 minuten op de klok werd er meer druk uitgevoerd. Maar dit was wel een risico tegen het gevaarlijke ZVG. Met twee dodelijke messteken moest het buigen met een 0-3 nederlaag. De huid werd duur verkocht maar was niet dik genoeg.

De vrouwen gaan nu proberen om de district beker te verdedigen. Vrijdag staat de eerste competitie wedstrijd op het programma. Een driepunter zou dan een mooie opsteker zijn.

Bron tekst & foto: Bristol

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.