De winterstop in met Nigel Branderhorst trainer van SSC’55.

Vandaag blikt hoofdtrainer Nigel Branderhorst van SSC’55 vooruit naar de tweede seizoenshelft en kijkt hij terug op zijn eerste seizoenshelft als hoofdtrainer.

Kort geleden heeft de pas 30-jarige Branderhorst voor twee seizoenen bijgetekend bij de club uit Sprang-Capelle. SSC’55 gaat als de nummer vier de winterstop in. Ook al was het begin wat wisselvallig, lijkt de hoofdtrainer het nu aardig op de rit te hebben.

Branderhorst moet al voor langere tijd een paar spelers missen, waardoor het soms een lastige puzzel was tijdens de eerste seizoenshelft. “Hopelijk kunnen we na de winterstop weer de beschikken over een voltallige selectie. In het begin hadden we een moeizame start, met zes gespeelde wedstrijden wisten we maar zeven punten te behalen.”

SSC’55 sloot de laatste vier wedstrijden voor de winterstop uitstekend af, want er werden tien punten binnen gehaald. ‘’Ondanks de mindere resultaten zag ik wel progressie in de manier van voetballen en het drukzetten. Iedereen weet wat hij moet doen op elke positie. Dus ook al zijn er verschuivingen, de manier van spelen blijft hetzelfde. Dit hopen we door te trekken in de tweede seizoenshelft.’’

Nu maakt Branderhorst zich samen met zijn team op voor een korte pauze. ‘’Vanavond sluiten we het jaar af door met de hele selectie te gaan bowlen in Waalwijk.”

De officiële start van de voetbalbreak begint voor SSC’55 op zeven januari. “Twee dagen later op negen januari tot twaalf januari gaan we op trainingskamp. We verblijven in Spanje in het plaatsje Albir. Op locatie werken we twee trainingen af en één oefenwedstrijd tegen Herovina uit Herwijnen. Verder staan er ook andere activiteiten op de planning, zoals voetvolley, een pubquiz en we hebben een puzzeltocht.”

Bij terugkomst in Nederland staan er meteen een paar oefenwedstrijden gepland. “Na het trainingskamp spelen we tegen VV Altena, Sparta’30 en VV Kerkwijk. Om op één februari meteen de competitie te starten met een topper, uit tegen koploper ZBC’97 in Zwijndrecht. Doelstelling is dat we tijdens de tweede seizoenshelft zo lang mogelijk mee draaien in de top vier. Helaas zijn we wel afhankelijk van andere clubs om misschien mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Wanneer dit er niet in zit hopen we een periodetitel te pakken om via de nacompetitie te kunnen promoveren naar de derde klasse.”

Meer informatie vindt u hier terug op de website van SSC’55.
Of lees hier het vorige artikel over SSC’55.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.