De wereld ziet er voor De Vlieger anders uit na prachtig seizoenslot bij GOES.

©Foto’s: René van der Vliet

Op vakantie op het Spaanse partyeiland Ibiza liet GOES-speler Remon de Vlieger (24) het afgelopen seizoen een paar keer de revue passeren. Niet alleen omdat hij zijn (ex-) teamgenoten Teun Rentmeester, Bart Deprez en Ray Kroon er tegenkwam, maar ook omdat het een krankzinnig seizoen was.

Hoewel Steve Schalkwijk de een na de andere goal scoorde was dé man van de nacompetitie toch wel Remon de Vlieger. Tijdens het seizoen veelvuldig gepasseerd door trainer John Karelse, maar tijdens het seizoenstoetje o zo belangrijk. ,,Het leek lange tijd een mislukt seizoen te worden”, begint De Vlieger. ,,In de voorbereiding kreeg ik last van m’n knie en heb ik alles gemist. Toen ik een paar weken fit was begon ik in de basis en scoorde ik, maar binnen vijftien minuten kneusde ik m’n teen. Vier weken later gebeurde dat weer.” Pas na de winterstop was de fijnbesnaarde linkspoot weer geheel blessurevrij. ,,Ik trainde hard en viel bijna iedere wedstrijd in. We wonnen alles dus begon ik telkens op de bank. Natuurlijk had ik weleens discussies met Karelse, maar aan de andere kant had ik ook wel weer begrip voor zijn keuzes.”

VC Vlissingen
Net voor de start van de nacompetitie profiteerde de Vlissinger van twee blessuregevallen. Hij pakte zijn kans, en hoe. In het seizoenslot was hij goed voor drie treffers, waarvan hij er twee scoorde in de finale tegen Boshuizen. Toen de selectie in de eigen kantine werd getrakteerd op pizza’s richtte Karelse zich in zijn afscheidswoord ook tot De Vlieger. ,,Hij gaf min of meer zijn fout toe dat hij mij te weinig had laten spelen. Dat vond ik heel netjes. John keek na de nacompetitie toch wel anders tegen mij aan, want nadien vroeg hij nog of ik interesse had om met hem mee naar VC Vlissingen te gaan. Maar ik had mijn jawoord al gegeven aan GOES.”

Flirt
Toch moet dat niet als teleurstelling worden opgevat. Hoewel De Vlieger ook flirtte met het Baronie van zijn voormalige trainer Jurriaan van Poelje is hij blij om onder de nieuwe oefenmeester Rogier Veenstra te kunnen werken. ,,Ik ga na die nacompetitie toch anders het nieuwe seizoen in. En hoe Rogier te werk gaat dat bevalt me wel. Zijn omgang met spelers, hoe hij zaken overbrengt en beargumenteerd. Dan kom je bij mij wel binnen…”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

CION heeft deze zomer de handen vol

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor...

Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te...

RKC Waalwijk verrast dit seizoen vriend en vijand

Qua begroting zou RKC Waalwijk in de kelder van de eredivisie moeten bungelen, maar de Brabantse profclub streed dit...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.