De voorstopper die plotseling topscorer werd bij VV Echteld

Ruben Rensen (24) scoorde afgelopen seizoen maar liefst achttien doelpunten als spits van voetbalvereniging Echteld. Dat is een aantal waar een aanvaller trots op mag zijn, maar zeker iemand die de jaren daarvoor juist spitsen van het scoren afhield als verdediger.

Rensen was jarenlang voorstopper, tot hij afgelopen seizoen terugkeerde bij VV Echteld. “We hadden te veel verdedigers. Ik ben nogal lang en scoorde als voorstopper altijd wel een doelpunt of zeven per seizoen, dus ben ik toen maar in de spits gaan staan. Dat ging me goed af, dus is dat mijn positie gebleven.”

Rensen scoorde vorig seizoen maar liefst achttien doelpunten. “Dat aantal had ik niet verwacht.” Vooral met het hoofd is de ruim 1.95 meter grote spits ijzersterk. De vergelijking met Bas Dost is snel gemaakt. “Ik scoor voornamelijk met kopballen inderdaad.” Toch was het in het begin even wennen. “Mijn voordeel is dat ik weet hoe verdedigers denken, maar dingen als de looplijnen moest ik nog wel onder de knie krijgen.”

De aanvaller komt uit Echteld, maar speelde vanaf de D-junioren tot twee seizoenen geleden bij Lienden. “Ik ben vorig jaar weer teruggekeerd. Ik kom uit Echteld, mijn vader is leider bij ons team, dus het liefst speel ik hier. Het voelde ook gelijk weer als thuiskomen.”

Hij speelt met die club nu in de vierde klasse zaterdag. “Een fijne competitie, we spelen veel tegen clubs uit de regio en dat is leuk. Ik vind het altijd prettig om tegen bekenden te voetballen, maar het is wel de bedoeling dat we uiteindelijk een keer promoveren naar de derde klasse. Voor dit seizoen is een plek in de top 3 prima. Dat zou moeten lukken gezien het spelersmateriaal, alleen komt het er nog niet helemaal uit. We zijn nog te wisselvallig.”

Rensen hoort vaak dat hij wat irritanter mag zijn als spits, de verdedigers op de huid mag zitten. Zo’n type zegt hij zelf echter niet te zijn. “Ik vind dat lastig.” Toch kwam hij eind oktober in het nieuws doordat hij een tegenstander bij de keel zou hebben gegrepen. “Ja, heel mooi verhaal was dat, maar het was precies andersom. Die jongen greep mij bij mijn keel. Zij kregen ook drie rode kaarten in die wedstrijd”, blikt hij terug. Toch geeft hij ook toe niet over zich heen te laten lopen. “Als verdedigers mij irriteren, wil ik weleens wat terugdoen. Maar ik ga zelf niet provoceren.”

Rensen hoopt dat VV Echteld dit seizoen de weg naar boven vindt. “De top drie moet haalbaar zijn, dat is ons doel.” Hij is zelf vaak op pad in het buitenland vanwege zijn werk, waardoor hij niet alle wedstrijden mee kan doen. Door blessures en schorsingen staat hij eind november nog maar op drie wedstrijden, waarin hij 1 op 1 loopt 1 qua goals. “Ik denk niet dat ik dit seizoen weer op achttien doelpunten kom, maar wil wel boven de tien eindigen.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.