De voorbeschouwing: Robin Rosenbrand van NEO’25

0
60

Robin Rosenbrand (20) speelt als middenvelder bij NEO’25. Op vijf jarige leeftijd begon Robin al met voetballen en vooral als middenvelder heeft hij de jeugd doorgelopen. De middenvelder is altijd bij NEO’25 gebleven en tijdens zijn A-jeugd heeft hij zijn debuut in het eerste elftal gemaakt. Regelmatig mocht hij aansluiten en een paar minuten pakken bij het eerste elftal. ”Tijdens deze periode heb ik ervaring opgedaan. Een mooie periode waarbij ik mijn goal in de derby tegen SV Capelle nog goed kan herinneren.”

Robin heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten voor dit seizoen. ”Ik wil wekelijks het maximale uit mezelf halen. Persoonlijk wil ik fysiek sterker worden, soms slimmer worden en belangrijk zijn voor het team. De handelingssnelheid met de drive naar voren mag beter en ik wil dodelijker en effectiever worden in de afronding van de kansen die ik krijg in het omgeving van het doel.” Robin wilt eigenlijk het gehele team inclusief begeleiding ‘man of the match’ noemen. ”Iedereen is zeer betrokken en begaan met ons en fijn om wekelijks een extra man te hebben. Als ik dan toch iemand moet noemen dan noem ik Jordy Rosenbrand. Zijn jarenlange ervaring, wilskracht en temperament helpt ons volwassener te worden.”

Afgelopen wedstrijd won NEO’25 thuis tegen GVV’63 met 3-2. ”GVV is een stugge en ervaren ploeg. Vorig seizoen hebben we beide wedstrijden van hen verloren. Wij speelden afgelopen zaterdag een sterke wedstrijd met ons jonge team. Spelend met discipline, bezieling en veel energie kregen we goede kansen om op voorsprong te komen. Helaas scoorde GVV onverwachts het eerste doelpunt. Net voor rust scoorde we de aansluitingstreffer. Uiteindelijk kon NEO de drie punten op de lijst bijschrijven. Een verdiende overwinning.”

Komend weekend gaat NEO op bezoek bij Vuren. ”Vuren is een lastige tegenstander waar we alert op moeten zijn. Vorig seizoen wisten we nipt met 1-2 de punten mee naar Sprang-Capelle te nemen en thuis was de beginstand ook de eindstand. Als wij de energie op kunnen brengen die van ons gevraagd wordt dan zie ik het met vertrouwen tegemoet een zaterdag.” Aldus Robin die denkt dat het 1-3 gaat worden.