De voorbeschouwing met Tom Sanen van Cluzona

0
107

Tom Sanen speelt zowel op het middenveld als in de aanval bij Cluzona. Sanen begon op zijn 12emet voetballen in de jeugd van MOC’17 en heeft zo alle selectie elftallen gezien. Sanen debuteerde na de jeugd op 17-jarige leeftijd in het vlaggenschip van MOC’17. Na een aantal sportief gezien mindere jaren bij MOC’17 maakte Sanen afgelopen zomer de keuze om dit jaar uit te komen voor Cluzona.

De 26-jarige Sanen wilt dit jaar met Cluzona graag promotie afdwingen. “We staan er goed voor, want we hebben de eerste periode gewonnen en staan ondanks puntenverlies van zondag nog gedeeld eerste. Het zal de komende wedstrijden zeker beter moeten, maar gezien de kwaliteiten waarover wij beschikken weet ik zeker dat dit eruit gaat komen. Daarnaast wil ik persoonlijk belangrijker worden voor het team. Ik vind dat ik vaker moet scoren, want ik heb de afgelopen wedstrijd pas mijn eerste doelpunt gemaakt.”

Afgelopen zondag speelde Cluzona voor de tweede keer gelijk dit seizoen, deze keer tegen WSC. Sanen vond het een wedstrijd met twee gezichten. “We begonnen erg goed en kwamen al heel snel op voorsprong. Naar mijn mening waren we de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en speelde we bij vlagen goed voetbal. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we vrij gemakkelijk een doelpunt weggeven en onszelf niet belonen door de voorsprong te vergroten.

Sanen vond dat Cluzona na de rust ongeorganiseerd voor de dag kwam. “De tweede helft was echter zeer onder ons niveau. We kwamen onze afspraken niet na en liepen eigenlijk de gehele helft achter de feiten aan. Gemakzucht was naar mijn mening een van de redenen dat we er de tweede helft niet meer aan te pas kwamen. WSC speelde hier goed op in en we mogen blij zijn dat we uiteindelijk niet verloren hebben.

Aan de kant van Cluzona werd Koen de Vos uitgeroepen tot man of the match. “Gezien het teleurstellende resultaat en de manier hoe dit is ontstaan is het normaal moeilijk om een man of the match te kiezen Echter was Koen de Vos deze gehele wedstrijd weer helemaal foutloos. Ondanks dat we als team door de ondergrens zakte was het Koen die, zoals de laatste weken wel vaker, een zeer sterke wedstrijd speelde en zijn tegenstander helemaal gek maakte.”

Cluzona kan zich aankomende zondag herpakken tegen het altijd lastige JEKA. “We hebben wat goed te maken. Dus ik verwacht zondag een erg gretig team die er alles aan gaat doen om de drie punten mee naar Wouw te nemen. Gezien onze kwaliteiten verwacht ik dan ook dat we gaan winnen van JEKA. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat JEKA vorig jaar van ons gewonnen heeft. Des te meer redenen om zondag extra gas te geven! Ik voorspel een 0-2 overwinning.”

Op sportpark Beukelaan zal de wedstrijd uit de tweede klasse E om 14:00 starten. Scheidsrechter L.A. Schuurmans zal proberen de spelers van JEKA en Cluzona in het gereel te houden.

Meer informatie over Cluzona vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over Cluzona.