De voorbeschouwing met Teun Broere van SEOLTO

0
90

Teun Broere (21) zit sinds zijn zesde op voetbal. Hij komt uit voor Seolto 1, waar hij bezig is aan zijn vierde seizoen. Hij mocht de opmaking voor zijn debuut maken als 17-jarige. Voorheen kwam de middenvelder uit voor Virtus.

Persoonlijk ziet hij graag dat hij zich met het eerste handhaafd. “We willen ons natuurlijk graag handhaven in de derde klasse. Daarnaast wil ik me graag als voetballer verder en verder ontwikkelen. Ik hoop ieder seizoen beter te worden.” Volgens Teun wordt Halsteren met vlag en wimpel kampioen. “Ik vind Halsteren tot nu de beste ploeg in de derde klasse, ze hebben goede spelers en een hele brede selectie.”

De laatste wedstrijd van Seolto moest Teun helaas door een griep aanzich voorbij laten gaan. Het was de wedstrijd tegen Den Bommel, waar het in Zevenbergen 1-1 werd. We blikken daarom met hem terug op het duel tegen Kogelvangers, vorige week woensdag. “De tegenstander stond op de nummer drie van de ranglijst. Als team werkte we hard en had er wellicht nog meer ingezeten dan een gelijkspel. Het duel eindigde onbeslist in een 1-1.” ‘Man of the match voor Teun was doelman Ruud Hendriks. “Tegen Kogelvangers vond ik onze keeper een prima partij keepen. Hij coachte goed, eigenlijk altijd wel. Daarnaast is hij de baas in de vijf en is hij een keeper met uitstraling op doel.”

Aanstaande zaterdag neemt de ploeg van Teun het op in Sint-Philipsland tegen NOAD’67. “We trainen hard en na de laatste twee wedstrijden is het moraal om niet te degraderen alleen maar gestegen. Met een beetje geluk hadden we de laatste twee wedstrijden kunnen winnen. In deze situatie hadden we dan nu maar vier punten achter op de Fendert gestaan. Het elftal komt steeds meer aan voetbal toe en de spelers die de eerste seizoenshelft geblesseerd waren zijn op de weg terug. NOAD is een blijft een stugge ploeg om te bestrijden en met hun fanatieke aanhang zal het zeker niet meevallen om drie punten naar Zevenbergen mee te nemen.”

De aanvang van de wedstrijd is 14:30 op sportpark NOAD’67 in Sint-Philipsland.

Meer informatie over de club, klik hier.