De voorbeschouwing met Steven van der Spek van Halsteren

0
103

Steven van der Spek (24) begon als achtjarige met voetballen bij Halsteren. Hier doorliep hij alle selectie elftallen in de jeugd. Op zijn zestiende mocht hij dan ook zijn opwachting maken voor zijn debuut in het eerste. Hier speelde hij twee jaar, waarna hij de overstap maakte naar DOSKO, om hier vervolgens voor vier jaar te voetballen in de hoofdklasse. Na een uitstapje naar Baronie is hij nu al weer bezig aan zijn derde seizoen bij Halsteren zaterdag 1.

Samen met het team wilt van der Spek graag promotie naar de tweede klasse afdwingen. “Ik hoop dan ook elke week mijn steentje bij te dragen door elke week een stabiele factor te zijn. Daarnaast is het mooi om af en toe een doelpuntje mee te pikken.” Het uiteindelijke doel van de verdedigende middenvelder is dan ook om kampioen te worden. “Na een slechte start vorig seizoen, waarbij wij in de eerste fase de promotie hadden verspeeld, zijn we dit jaar klaar om kampioen te worden. Met de ervaring en kwaliteiten in de groep is dit ook tevens onze doelstelling.”

Vorige wedstrijd reisde Halsteren af naar Zeeland om het daar tegen Krabbendijke op te nemen. “Het was een lastige uitwedstrijd tegen deze ploeg. In de beginfase hadden voornamelijk moeite met de fysieke sterke en degelijke tegenstander. Nadat het eerste doelpunt aan het einde van de eerste helft viel, zijn we daarna geen enkel moment meer in de problemen gekomen.” ‘Man of the match’ voor Steven was ploeggenoot Ronald van Leeuwen. “Na een lastige beginfase wist Ronald met een aantal knappe reddingen ons te behoeden voor een achterstand. Dit was een cruciaal moment voor ons om beter in de wedstrijd te komen en tot een zakelijke overwinning te komen.” Het werd 0-3 voor de ploeg uit Halsteren

Komende wedstrijd tegen Kogelvangers zal volgens van der Spek een lastige pot worden. “Het is een defensieve tegenstander. Dit zagen wij ook terug in de uitwedstrijd van het begin van het seizoen. Het zal vooral zoeken worden naar de mogelijkheden en het scherp zijn in de afronding. Het thuisvoordeel en de goede reeks waar mij bezig zijn, gaat deze wedstrijd zeker een vervolg krijgen.

De aanvang van de wedstrijd is morgen om 15:00 op De Beek in Halsteren.

Meer informatie over de club, klik hier.