De voorbeschouwing met Robin van Esch van VV Haarsteeg

Robin van Esch (27) is de centrale verdediger van VV Haarsteeg. Hij speelt nu al ruim 9 jaar bij de selectie waar hij op zijn 20ste zijn debuut mocht maken. Daarnaast speelt Robin al vanaf zijn zevende bij de club en hij is niet van plan te vertrekken. “Ik speel al heel mijn leven bij VV Haarsteeg en dat zal ook altijd zo blijven”.

De verdediger moet er nog even inkomen dit seizoen, maar wilt dit jaar slimmer gaan voetballen. “Ik ben nog niet echt goed uit de startblokken gekomen. Dit moet komende weken beter! Verder moet ik meer de wedstrijden gaan lezen en makkelijker gaan voetballen achterin”.

Robin aast op een plek bovenaan de middenmoot. “Na enkele jaren onderin te hebben gestaan hoop ik dat we nu laten zien wat we kunnen. Dan is uit de onderste zone blijven voor mij al voldoende en de rest is dan allemaal mooi meegenomen”.

Afgelopen weekend werd er thuis gevoetbald tegen VV Baardwijk. Deze werd met 3-1 gewonnen. “Na een moeizame eerste helft gingen we met een 0-1 achterstand de rust in. Tijdens de rust zijn er bepaalde dingen besproken en dat heeft geholpen. We waren feller en wonnen meer duels. Daardoor kwamen wij beter in het spel wat we willen spelen. Matthieu Schellekens maakte een zuivere hattrick en bracht de stand op 3-1”.

Door zijn hattrick was Matthieu Schellekens de man van de wedstrijd, aldus Robin.
“Door zijn 3 doelpunten in de tweede helft bezorgde hij ons uiteindelijk de overwinning. Maar wij moeten naast Matthieu ook de spelers die de assist gaven bedanken”.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen ODC, een bekende tegenstander voor VV Haarsteeg.
“ODC is al jaren een zeer lastige tegenstander en iedere wedstrijd wordt er veel gescoord. Op dit moment hebben ze veel stugge spelers met veel loopvermogen en veel kopkracht bij dode spelmomenten. Het wordt een pittige uitwedstrijd, daarom gok ik op een 2-2 gelijkspel”.

De nieuwsgierige lezer kan komende zondag komen kijken bij de wedstrijd Haarsteeg – ODC.
Deze zal om 14:30 plaatsvinden op Sportpark de Molenwijk bij ODC.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.