De voorbeschouwing met Nino van Leuveren van NEO’25

Nino van Leuveren voetbalt al vijf seizoenen in de selectie van NEO’25. Voor de linksback begon het voetbalavontuur bij WSC op zes jarige leeftijd. Daarna vertrok van Leuveren naar NEO’25 om op zijn 18zijn debuut te maken voor het vlaggenschip. Drie jaar geleden heeft van Leuveren nog kort een tussenseizoen gehad bij Baardwijk, waar hij in een vriendenteam voetbalde.

Tegenwoordig komt de 24-jarige verdediger weer uit voor de selectie van NEO’25 en heeft verschillende ambities opgesteld voor het huidige seizoen. “Persoonlijk wil ik dit jaar aanvallend meer betrokken zijn om zo meer kansen te creëren voor het team. Daarnaast zie ik ons zeker eindigen in de top zes. Helaas hebben we een slechte competitiestart gemaakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dit in de tweede seizoenshelft goed kunnen maken.”

NEO’25 speelde afgelopen weekend tegen Sparta’30 een wedstrijd in de middenmoot. “We startte redelijk goed met de wedstrijd, maar komen na 20 minuten op een 1-0 achterstand door een vrije trap. Vervolgens blijven we als team rustig combineren en komen we al snel terug op 1-1 door een goede kopbal van Noah van Caem. Helaas wordt deze (onterecht) afgekeurd voor buitenspel en gaan we de rust in met een 1-0 achterstand. In de rust hebben een aantal posities gewisseld om meer diepgang in ons spel te krijgen. Dit resulteert in een paar kansen, maar de bal wil er maar niet in. Vervolgens scoort Sparta’30 de 2-0 en moeten we nog harder aan de bak. Uit een indirecte vrije trap scoort Laurens Boogers de 2-1 en kort daarna scoort Nicky van Wanrooij met een geweldige aanname en een goed schot de 2-2 binnen.”

Doelpuntenmaker Nicky van Wanrooij  werd door van Leuveren uitgeroepen tot man of the match. “Nicky was altijd aanspeelbaar en speelde aanvallend zeer goed. Kortom was hij bezig aan een heel sterke wedstrijd. Mede door hem komen we op een 2-2 gelijkspel. Daarom was hij in mijn ogen de beste man van het veld.”

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt NEO’25 tegen MVV’58. Mocht de rood wit blauwe formatie uit Waalwijk winnen van MVV’58 dan komen ze op gelijke hoogte te staan. Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd. “Onze inzet en veldspel is de afgelopen weken verbeterd. Helaas wil dit nog niet in een drie punter resulteren. De laatste wedstrijd voor de winterstop moeten we knallen en drie punten pakken om aansluiting te houden met de subtop. Ik verwacht daarom dat we met 2-0 gaan winnen.”

De wedstrijd tussen NEO’25 en MVV’58 begint om 15:00. Aankomende zaterdag zal het duel afgewerkt worden op sportpark de Gaard.

Meer informatie over NEO’25 vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over NEO’25.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.