De voorbeschouwing met Niels Hamers van NEO’25.

Niels Hamers speelt op dit moment op het middenveld bij NEO’25. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij DESK, waar hij alle jeugdteams heeft doorlopen. Hamers zat in de JO19 1 en mocht onder Ad van Seeters zijn debuut maken uit tegen OSS’20. In totaal heeft hij 5 jaar in de selectie gespeeld bij DESK.

Toen de 24-jarige speler het eerste jaar in de senioren op de zondag eerste klasse speelde, ging het persoonlijk bergafwaarts. “Ik wisselde vaak speelminuten in het eerste af met wedstrijden in het tweede elftal. Sinds afgelopen seizoen(en) voelde ik bij DESK weinig vertrouwen en raakte ik langzaam het plezier in het voetbal kwijt. Hierdoor heb ik besloten om vanaf huidig seizoen op zaterdag te gaan voetballen en dat bij NEO’25, omdat ik bij deze club al wat mensen kende, het een sfeervolle club is en ik potentie zie in de jonge en talentvolle groep.”

Afgelopen weekend speelde NEO’25 thuis gelijk tegen BZC’14. “Ik denk dat het in deze wedstrijd alle kanten op kon, maar dat wij uiteindelijk net iets meer verdiend hadden om te winnen. We geven opnieuw de goals te makkelijk weg, wat ondertussen wel een probleem aan het worden is. Al met al is een gelijkspel een redelijk terechte uitslag, met name doordat BZC’14 vlak voor tijd nog een penalty miste.”

Als Hamers iemand ’the man of the match’ mag benoemen zegt hij Jordy Rosenbrand. ‘Jordy is een van de meest ervaren spelers in onze selectie en laat dit de laatste weken ook duidelijk blijken met zijn spel. Hij werkt voorin enorm hard en loopt op elke bal. Hierdoor heeft hij het team met vijf goals in de laatste vier wedstrijden punten bezorgd. Ondanks een gemiste kopbal in de laatste minuut is hij (net boven Laurens Bogers) voor mij de man of the match.”

Volgend weekend speelt de club uit tegen SV Capelle en Hamers heeft er een goed gevoel over. “Capelle staat momenteel qua punten redelijk gelijk met ons, waardoor een overwinning sowieso belangrijk is. Daarnaast snakken wij weer naar een overwinning na twee weken zonder drie punten en is het natuurlijk ook nog een derby. We moeten daar vol voor de drie punten gaan en niets minder en ik ben er van overtuigd dat we die dan ook gaan meenemen.”

De wedstrijd tussen NEO’25 en SV Capelle vind plaats op 2 november om 14:30 op Sportpark Mandemakers.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.