De voorbeschouwing met Michel Boelens van De Fendert 1.

0
162

Michel Boelens (22) begon bij Virtus met voetballen. Hij begon op zijn zesde. Bij Virtus heeft hij alle selectie elftallen doorlopen, waarna hij als 17-jarige zijn opwachting mocht maken in de hoofdmacht van Virtus. Hier heeft hij twee jaar mogen spelen. Twee jaar geleden verkaste hij naar V.V. De Fendert, waar hij nu begint aan zijn tweede seizoen in de selectie.

Het doel van de middenvelder, met het team is duidelijk. “Ik ben van mening dat wij het bijna iedere ploeg in de competitie moeilijk kunnen maken, vooral wanneer iedereen fit is. Ik ga ervan uit dat ondanks we slecht begonnen zijn, we alsnog genoeg punten gaan halen om rond plek acht te eindigen.”

Persoonlijk wilt hij vaker het niveau halen, wat hij maximaal kan behalen. “Afgelopen seizoen heb ik veel gespeeld, wat ik fijn vond. Dit seizoen speel ik ook veel waar ik blij mee ben, toch vind ik dat ik te veel wedstrijden onder mijn niveau speel. Het gaat vaak wel redelijk, maar het kan altijd beter. Ik laat mijn niveau vaak te weinig zien. Ik wil daarom ook minuten blijven maken, ondanks de concurrentie op het middenveld. Ik moet dus iedere week laten zien dat ik op het middenveld hoort.”

Vorig wedstrijd, eindigde de thuiswedstrijd tegen Tholense Boys 1 met een verlies voor Fendert 1. Het eindigde in met Fijnaart 1-4 voor de uitploeg. “Het was een verdiende overwinning, ze speelde makkelijker dan wij. Wij speelde de tweede helft ook niet echt als een team. Er kwam veel ruimte vrij voor de tegenpartij, hier maakte zij goed gebruik van. Verder ontbrak de scherpte bij ons op vooral cruciale momenten.” Man of the match van deze wedstrijd was er niet eenn voor Michel, mààr twee. “Na zo’n nederlaag is het lastig om een man of the match aan te wijzen. Ik vond dat Jelle Rijnberg en Noël Ploeg het beide goed deden. Jelle speelde zowel in balbezit als verdedigend een degelijke pot. Hij gaf alles wat hij in zich had. Noël was met coaching weer belangrijk en verdedigend gezien was hij erg belangrijk met een aantal ingrepen achterin.”

De aankomende wedstrijd neemt De Fendert 1 het op tegen Seolto 1 in Zevenbergen. Michel zijn voorspelling luidt: 1-2. “Het is natuurlijk een kraker onderin bij ons in de competitie, daarnaast is het ook nog een derby. Voor mij is het nog specialer, omdat ik zelf uit Zevenbergen kom en Seolto wil laten zien, wat De Fendert kan. Het zal een zware wedstrijd worden met twee ploegen die alles zullen geven, om te winnen en aansluiting te vinden bij de rest. Ik denk toch dat wij aan het langste eind trekken en de drie punten meenemen naar Fijnaart.”