De voorbeschouwing met Michael Bosua van FC Dordrecht AV

0
168

Michael Bosua (29) is bezig aan zijn twaalfde seizoen als selectiespeler van verscheidene clubs. Hij begon op zijn vijfde met voetballen bij O.S.S. Hier heeft hij de jeugdelftallen vertegenwoordigd. Hierna maakte hij de stap naar SC OMC, de voorloper van het huidige FC Dordrecht AV. Hier maakte de middenvelder zijn debuut bij toen hij zeventien jaar was. Daarna heeft Michael een seizoen bij SC Emma gespeeld en drie jaar bij SSW, waarna hij uiteindelijk koos voor FC Dordrecht AV.

De laatste wedstrijd speelde FC Dordrecht AV tegen Pretoria. ‘’We hadden een makkelijke dag tegen deze laagvlieger. We scoorden al snel en hadden een comfortabele voorsprong met de rust. Het enige smetje op de wedstrijd is dat de scheids heel aanwezig was en dat kostte ons in de slotfase 2 spelers. Deze ontvingen beide een dubbele gele kaart. Dit was erg zonde, aangezien het een sportieve wedstrijd was. De keuze voor man of the match viel op Ilhan Solak. ‘’Hij begon op de bank, kwam erin en was gelijk betrokken bij 5 doelpunten.’’

Dit weekend speelt FC Dordrecht AV uit tegen SV Houtwijk uit Den Haag. Dat team staat op de laatste plaats, dus ik verwacht mits wij onze taak uitvoeren geen moeilijke middag. Michael denkt dan ook de wedstrijd winnend af te sluiten met 0-4.

De doelstelling dit seizoen is goed haalbaar. SVH is de koploper en heeft een geweldig elftal. ‘’Ik verwacht niet dat wij deze achterstand nog zullen inhalen. Wij moeten de best of the rest worden en daarna via nacompetitie die promotie pakken.’’ Michael verwacht dan ook dat zijn club op de tweede plaats zal eindigen.

Op sportpark ”Rijnveld” zal het duel uit de vijfde klasse A op zondag 8 Maart om 14:30 worden gespeeld.
Ricardo Mulder zal de wedstrijd tussen SV Houtwijk en FC Dordrecht AV leiden.

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht AV.
Voor een ander artikel over FC Dordrecht AV, klik hier.

Foto: Tonny Polders