De voorbeschouwing met Melvin Lamens van SV Lopik

0
248

Melvin Lamens is een 22 jarige middenvelder van SV Lopik. Hij is begonnen met voetballen op zijn vijfde. Tot zijn 11e heeft de middenvelder bij Lopik gespeeld. Hierna werd de overstap naar USV Elinkwijk een feit. Hier speelde Melvin vier seizoenen waarna hij ook nog vier seizoenen bij VV De Meern heeft gespeeld. Onder Bertus van Schaik maakte Melvin op zijn 19e zijn debuut in het eerste van SV Lopik.

banner_koningsport_small_VJ

Een korte terugblik op de vorige wedstrijd:

“Afgelopen zaterdag speelden we de thuiswedstrijd tegen Brederodes. Vooraf wisten we dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. We kregen al vrij snel een penalty tegen, welke Brederodes over schoot. Daarna kwamen wij beter in het spel en kregen wij penalty. Thomas Bakker, een van de spelers die is overgekomen uit de O-19, scoorde de 1-0 hieruit. In de tweede helft werd Brederodes sterker en scoorden zij de 1-1. Daarna kregen beide teams nog kansen op de overwinning, maar uiteindelijk was een gelijkspel in mijn ogen een goede weerspiegeling van het spel”.

Volgens Lamens was zijn keeper de man of the match. “Vooral in de 2e helft heeft Twan met een aantal goede reddingen ons op de been gehouden. Twan is ten eerste gezien zijn kwaliteiten enorm belangrijk voor ons. Daarnaast brengt hij met zijn ervaring veel rust van achteruit met zich mee”.

Een korte vooruitblik op komende wedstrijd:

“Komende wedstrijd spelen wij de uitwedstrijd tegen de studentenvoetbalvereniging Odysseus uit Utrecht. Odysseus is een tegenstander waar S.V. Lopik het altijd moeilijk tegen heeft. Ondanks dat verwacht ik dat wij voetballend beter zijn en met 3 punten terug naar Lopik gaan”.

Melvin hoopt dit seizoen bij Lopik zijn spel te verbeteren en ten minste de top 7 te behalen met de club. “Ik ben een vrij avontuurlijke speler die af en toe nog wel is iets te veel met de bal dribbelt. Ik denk dat ik af en toe iets volwassener moet spelen en zo meer rendement, d.m.v. goals en assists, uit mijn spel kan halen. Daarnaast verwacht de trainer dat ik mij meer bemoei met de organisatie in het veld; een taak waar ik nog wel aan moet wennen. En ik hoop natuurlijk dat we, gezien de omstandigheden, zo veel mogelijk kunnen voetballen en het seizoen op een normale manier kunnen afmaken. Ten opzichte van vorige seizoen hebben we een nieuwe trainer gekregen en is het elftal een stuk jonger geworden. Ondanks dat hebben we een erg gretig team en zit er in mijn ogen veel potentie in. Ik denk dat het linker rijtje voor ons een realistisch doel is, met misschien wel heel stiekem een periodetitel”.

Meer informatie over SV Lopik? Klik hier
Klik hier voor een ander artikel over SV Lopik